USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Google усунула перекладацький ляп: «Янукович» китайською більше не буде «Ющенко»

29 Січня 2010 12:52
 
Пошукова система Google усунула збій у системі, так звану «перекладацьку бомбу», коли під час перекладу одні слова та прізвища замінювалися іншими.
Пошукова система Google усунула виявлений інтернет-користувачами збій в системі, який стосувався некоректного перекладу деяких висловів зі згадкою про Росію, США, Барака Обаму, Дмитра Мєдвєдєва, а також Віктора Януковича та Віктора Ющенка – повідомляє ТСН.
Так, при перекладі фрази USA is to blame, Russia is to blame, Obama is to blame, Medvedev is to blame у вікні перекладача Google з\'являлося «США не винні, Росія винна, Обама не винен, Мєдвєдєв винен».
Також подібний збій виникав при перекладі з російської мови на китайську прізвища «Янукович», яке замінювалося на «Віктор Ющенко». Тоді прес-служба Google пояснила це технічною помилкою, що не має жодної ідеологічної підоснови.
Як наголосила представниця Google в Росії Алла Забровська, компанія вдячна користувачам за виявлену помилку. «Це невелика атака, так звані перекладні бомби. Нам не завжди вдається їх виловити, добре, що наші користувачі їх знаходять і повідомляють про це», - сказала вона.
Забровська повідомила, що заявку вже направлено до технічного відділу і вони вирішують цю проблему.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ss666 Показати IP 30 Січня 2010 21:45
так усунули чи заявку направлено? фігня якась.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus