USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Гарантовану суму повернення депозитів збільшать до 600 тисяч

7 Вересня 2020 16:19
Гарантовані виплати вкладникам українських банків будуть збільшені утричі, до 600 тис. грн на одного вкладника.

Про це в понеділок, 7 вересня, повідомив Національний банк.

Відповідне рішення прийняли на засіданні Ради з фінансової стабільності.

Підвищення обсягів гарантій за банківськими вкладами громадян-фізосіб стане можливим після реструктуризації заборгованості Фонду гарантування вкладів фізосіб перед Кабінетом Міністрів і Національним банком.

Так само однією з умов є приєднання державного Ощадбанку до ФГВФО - для чого потрібно внесення Верховною Радою змін до чинного законодавства.

На сьогодні депозити у межах 200 тис. грн становлять 98,4% від усіх вкладів у банках - учасниках Фонду. За сумою гарантіями ФГВФО повністю покривається 43,1% вкладів, або 204,24 млрд грн.ф

Нагадаємо, раніше Фонд гарантування вкладів фізосіб закликав всіх вкладників неплатоспроможних банків, які ще не отримали свої вклади в межах гарантованої суми, забрати свої гроші на загальну суму близько 3 млрд грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus