USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

ПриватБанк готує свої комплекси до максимальних навантаженнь

21 Лютого 2014 20:11
ПриватБанк проведе модернізацію своїх програмних комплексів для обслуговування фізичних осіб, яка дозволить забезпечити безперебійну роботу відділень банку в режимі максимальних навантажень. Як повідомили в прес-службі банку, необхідні технічні процедури з модернізації комплексів проводитимуться 22-23 лютого 2014 року, у зв'язку з чим мережу відділень банку працюватиме в технологічному режимі без обслуговування клієнтів.

Всі необхідні послуги банку у вихідні дні можна буде отримати через термінали самообслуговування, банкомати та систему Інтернет-банку Приват24. У терміналах банку і через Інтернет клієнти можуть здійснити будь-які платежі, перекази грошей, погасити кредит або зробити операції з депозитними рахунками. Сьогодні в Україні працює більше 11 000 терміналів самообслуговування ПриватБанку, мережа які в кілька разів перевищує мережу традиційних відділень.

"Вчора пікове навантаження на мережу ПриватБанку, згідно з даними фахівців міжнародної компанії, яка обслуговує процесинг банка, виявилася рекордною для світової практики, ми обробляли від 22 до 36 тисяч операцій на хвилину, з чим навряд чи б впорався будь-який інший процесинг, - наголошується в повідомленні прес-служби банку. - За короткий час фахівці провели термінову перенастроювання процесингу для того, щоб він міг справлятися з таким навантаженням. Такі ж заходи ми повинні зробити для збільшення пропускних можливостей наших програмних комплексів, які працюють у відділеннях банку".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
03 Показати IP 22 Лютого 2014 01:07
ну не скажіть шо нуль а копілку всунуть .а карт натикають чи треба воно то вже питання друге.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus