USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Гарячі тури в Туреччину: топ-3 зимові курорти*

19 Січня 2023 19:34
У світі подорожей Туреччина залишається однією з найбільш затребуваних локацій. Багато хто асоціює країну з морським відпочинком, проте вона вражає своїм різноманіттям протягом усього року, зокрема, взимку. Тому гарячі тури в Туреччину користуються попитом серед мандрівників незалежно від сезону. Якщо ви мрієте про яскравий зимовий відпочинок, і вас приваблюють гірськолижні схили та мальовнича природа, пропонуємо звернути увагу на турецькі курорти.



Особливості гірськолижного відпочинку в Туреччині




Перед тим, як купити путівку в Туреччину, варто познайомитися з перевагами і особливостями зимової відпустки:

Гірськолижний сезон на місцевих курортах починається в листопаді й триває до квітня або травня.

Більшість схилів підійдуть шанувальникам спокійного катання, початківцям та дітям. На місцевих курортах небагато трас, призначених для фрірайду.

Ціна путівки в Турцію — ще одна перевага відпочинку в країні. Путівка обійдеться значно дешевше, ніж, наприклад, канікули в Альпах.

Більшість готелів на гірськолижних курортах працюють за концепцією «олл інклюзів». Тобто немає різниці відпочиваєте ви, скажімо, в Сіде на морському узбережжі чи в Улудазі — ви все одно зможете знайомитися зі стравами міжнародної та національної кухні в будь-який час.



Найпопулярніші зимові курорти





На території країни налічується понад 5 локацій для гірськолижного відпочинку. Пропонуємо познайомитись з найбільш відомими.





Улудаг





Якщо влітку тисячі туристів обирають Бодрум завдяки комфортабельним готелям і морю, то взимку вони приїжджають до Улудагу. Курорт розташований у національному парку, тому мальовничі пейзажі забезпечені. Він знаходиться недалеко від Бурси — першої столиці Османської імперії. Відповідно, можна поєднати активний відпочинок з оглядом пам’яток історії. Але головне, чому туристи хочуть вибрати тур в Туреччину до Улудагу — це гірськолижні схили.

Загальна довжина трас на курорті складає 16 км. Вони знаходяться на висоті від 1760 до 2500 метрів. Найдовший маршрут сягає 3 км. На курорті працюють 15 готелів зі своїми підіймачами. Також працює гірськолижна школа, де професійні інструктори ставлять всіх охочих на лижі.

Окрім активного відпочинку, вам варто забронювати гарячі путівки в Турцію, щоб відвідати термальні джерела і покращити загальне самопочуття. А тим, хто мріє про феєричні вечірки, слід побувати в місцевих клубах. Нічне життя в Улудазі дуже насичене.





Паландокен





Відносно новий гірськолижний курорт розташований недалеко від Вірменії, в 5 км від Ерзуруму. Тож поїздка в Туреччину стане прекрасною нагодою познайомитися з пам’ятками стародавнього міста.

Саме в Паландокені тренується національна збірна країни з гірськолижного спорту. Тому місцеві траси облаштовані на вищому рівні. Всього на курорті 15 коротких і довгих маршрутів. Найдовший з них сягає 12 км. Якщо плануєте відпочинок в Туреччині і полюбляєте швидкість, вам ідеально підійде Паландокен. Тут розташовані траси як для спокійних, так і швидкісних спусків. Серед них є маршрути для фрірайду.





Сарикамиш






Курорт, що розташований серед соснових лісів на сході країни, обирають пари, сім’ї с дітьми, компанії друзів. Він не такий популярний як Улудаг, що є перевагою, оскільки на курорті немає черг, спокійно і затишно. А місцеві готелі відрізняються гарним сервісом і працюють за концепцією «все включено». Якщо ви цінуєте комфорт, тревел-експерти Turne.ua рекомендують виконати пошук туру в Туреччину саме до Сарикамишу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus