USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Гармидер» зайняв перше місце на фестивалі

20 Вересня 2011 11:03
Народний аматорський театр-студія «Гармидер» зайняв перше місце на І Відкритому міжнародному театральному фестивалі на Київщині.

Фестиваль проходив з 17 по 18 вересня у місті Обухові Київської області.

Народний аматорський театр-студія «Гармидер» Луцького районного будинку культури демонстрував на фестивалі свою виставу «Містерія любові». Журі оцінило «гармидерівців» першим місцем та нагородою за кращу режисуру.

За словами організаторів фестивалю журі вело глибокі дискусії щодо визначення переможців, чим навіть затримали закриття фесту.
Як розповіла після зустрічі із журі керівник «Гармидеру» Руслана Порицька, детального розбору вистави судді не робили.
«Ділилися лише окремими думками. Зокрема, зауважили, що вдалося зробити триптих, відзначали естетичну сторону вистави та її медитативний характер. Акцентували на рівні акторської гри та інформативності музичного оформлення. Особливо спонукальною до обговорення виявилася перша частина дійства «Весняна медитація», оскільки ми розповіли історію про мавку і земного хлопця відмінну від описаної в «Лісовій пісні», тож не дивно, що це стало предметом дискусії», - розовіла Порицька.

Руслану Порицьку журі відзначило нагородою за кращу режисуру.

«Це моя перша відзнака як режисера. Вона не була для мене очікуваною, адже, чи не всі мої колеги мають відповідні дипломи, а я режисер-аматор», - сказала Порицька.
Членами журі були актриса Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, народна артистка України Галина Яблонська, президент федерації миколаївських аматорських театрів Артем Свистун, композитор Сергій Гримальський та режисер-постановник, актор, журналіст, автор та ведучий програм на Радіо Київ Володимир Кудлінський.

Загалом участь у фестивалі взяло 10 театральних колективів – вісім з України, і по одному – з Росії і Білорусі. Україну представляли колективи «Мутабор», «Лицедії» та «Райдо» з Києва, «Гармидер» з Луцька, «Теремок» з Білгорода-Дністровського, Муніципальний театр міста Борисполя, «Чердачек» з Миколаєва та театр «Рампа» з Одеської області. З російського міста Краснознаменська прибув театр «Круг-2», а з білоруських Барановичів - театр «Паралель».
Оскільки фестиваль був відкритим, участь у ньому могли брати як професійні, так і аматорські колективи. Упродовж двох днів на сцені Обухівського районного центру культури і дозвілля показали 10 вистав, відпрезентували виставки плакатів театральних колективів, проходили зустріч і знайомства керівників колективів-учасників. Відбулася також творча зустріч із заслуженою артисткою України Анною Сумською (Опанасенко) – матір’ю Ольги та Наталії Сумських.

Отже, за результатами голосування журі призерами І Відкритого міжнародного театрального фестивалю на Київщині стали: 3-тє місце – театр «Мутабор» зі своєю виставою «По дорозі у казку» за О. Олесем

2-ге місце посів театр «Паралель» із виставою «Чума на оба ваши дома» Григорія Горіна

І 1-ше місце виборов театр «Гармидер» зі своєю виставою «Містерія любові».


Гран-прі фестивалю отримали два професійні актори із Росії Олексій Коваленко та Андрій Ведміцький із театру «Круг-2».

«Гармидер» зміг поїхати на фестиваль та взяти в ньому часть завдяки підтримці Луцької РДА та районної ради, зокрема, Віктора Сіліхіна та Ігоря Волошенюка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Mirna Показати IP 20 Вересня 2011 15:12
приємно) молодці!
Анатолій Котлюк Показати IP 1 Жовтня 2011 16:54
оце я панімаю валинякі всім показали!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus