USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гауляйтеру Маріуполя з ОПЗЖ оголосили про підозру в держзраді

9 Квітня 2022 11:32
Місцевому депутату від ОПЗЖ Костянтину Іващенку, якого окупанти призначили наглядачем за Маріуполем, оголосили про підозру в державній зраді.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора, передає УНІАН.

«Керівник Донецької обласної прокуратури заочно повідомив про підозру депутату Маріупольської міської ради Донецької області у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України)», – йдеться у повідомленні.

За даними слідства, депутат міської ради від ОПЗЖ, перебуваючи у Маріуполі, який на теперішній час частково під контролем представників збройних сил РФ, добровільно надав згоду на співпрацю з окупантами.

Згідно з псевдоуказом голови фейкової республіки «ДНР», з 6 квітня 2022 року підозрюваний називає себе «головою адміністрації міста Маріуполя».

Псевдоглава частково окупованого міста допомагає РФ та її воєнізованим формуванням у проведенні підривної діяльності проти України в умовах воєнного стану.

Досудове розслідування здійснює ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Читати ще: «Убивці замітають сліди»: в Маріуполі окупанти запустили мобільні крематорії

Нагадаємо, 4 квітня міськрада Маріуполя повідомила про те, що росіяни призначили свого гауляйтера, яким виявився місцевий чиновник від проросійської ОПЗЖ Костянтин Іващенко.

Другого колаборанта – депутата від ОПЗЖ Хармишева – обрали секретарем «общіни».

Окрім того, на фейкове зібрання завезли під прицілами автоматів багато інших депутатів та представників місцевої влади з Маріуполя й навколишніх сіл.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus