USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Газ, бурштин, кам’яне вугілля: майже 130 млн отримав бюджет з надр Волині

24 Листопада 2023 13:50
Цьогоріч упродовж січня-жовтня господарюючі суб’єкти Волині спрямували до бюджету 128,8 мільйона гривень рентної плати за користування надрами.

Про це повідомляє Головне управління Державної податкової служби у Волинській області.

Найбільша сума надходжень – майже 112 мільйонів гривень – це сплачена до бюджету рента за користування надрами для видобування природного газу. Видобуток бурштину додав 8 мільйонів гривень ренти. Ще 360 тисяч гривень отримано від видобування кам’яного вугілля. Понад 8,5 мільйона гривень склали надходження ренти за користування іншими державними надрами.

У ГУ ДПС в області звертають увагу користувачів надр на важливості неухильного дотримання вимог податкового законодавства:

«Підприємства і підприємці, які використовують надра з комерційною метою, обов’язково повинні дбати про повну сплату належних податкових платежів. Фінансові умови для ефективної протидії загарбнику в умовах військової агресії рф створюють всі платники податків, які своєчасно виконують конституційний обов’язок».

Читати ще: Депутати закликають перевірити законність приватизації «Волиньторфу»

Також податківці нагадують, що про стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні та облікові дані, результати обробки звітів і строки подання звітності та сплати податків можна дізнатися через Електронний кабінет та сервіс InfoTAX. Чат-бот відкриває нові можливості дистанційного спілкування з податковою службою та миттєвого отримання інформації про реєстраційні та облікові дані, квитанції про обробку документів, сплачені податки та податковий борг, дату включення до реєстрів тощо.

Читати ще: «Волиньприродресурс» цьогоріч продав бурштину на 101 млн

ДПС також пропонує новий застосунок «Моя податкова» – простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби для громадян, а також сплати податків із використанням платіжних систем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus