USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Газ у квартирах без лічильників подешевшає вдвічі

30 Квітня 2015 09:52
Кабмін проголосувало за зменшення нормативів споживання газу без лічильників. Уряд таким чином вирішив простимулювати облгази встановлювати споживачам газові лічильники.

Так, Кабінет міністрів України за пропозицією Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), на засіданні 29 квітня ухвалив рішення зменшити нормативи споживання газу для споживачів без газових лічильників.

Про це під час брифінгу після засідання уряду заявив голова НКРЕКП Дмитро Вовк, - повідомляє УНІАН.

«Уряд проголосував за зменшення нормативів споживання газу без лічильників», - сказав він. При цьому Вовк зазначив, що 93% споживачів користуються газовими лічильниками.

За його словами, це дасть змогу населенню платити за газ удвічі менше, при цьому ціна за спожитий газ не зміниться.

Вовк зазначив, що зменшення норм споживання стимулюватиме облгази встановлювати споживачам газові лічильники.

Як уточнив присутній на брифінгу міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин, для споживачів, які користуються газовими плитами і мають централізоване гаряче водопостачання, норматив буде знижено із 6 до 3 кубометрів газу на місяць на одну особу, для споживачів, які використовують газову плиту і не мають централізованого опалення, норматив буде знижено з 9 до 4,5 куб. м. За словами міністра, для домогосподарств, які використовують газові плити, водонагрівачі, норматив знизиться з 18 до 9 куб. м газу на місяць на одну людину.

Нагадаємо, Нацкомісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, підвищила більшість тарифів на комунальні послуги для населення з 1 квітня.

Так, тариф на електроенергію зріс у середньому на 19% і ще в 3,5 разу - до березня 2017 року, на тепло - на 72%, до 537,2 грн за Гкал. При цьому мінімальний тариф на газ для населення збільшився у 3,3 раза – до 3 600 грн за тисячу кубометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
луцький Показати IP 30 Квітня 2015 10:22
А Кабмін голосує?:) Ви у темі спочатку розберіться! Зменьшують норму споживання, а це повна ...опа!!!
Andrij Показати IP 30 Квітня 2015 12:54
Xa, xto z li4ulnukamu toj v dypi...)))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus