USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

«Газпром» офіційно повідомив «Нафтогаз» про початок розірвання контрактів

5 Березня 2018 16:42
Сьогодні, 5 березня, російський газовий монополіст "Газпром" направив українському "Нафтогазу" офіційне повідомлення про початок процедури розірвання контрактів на поставку і транзит газу через Стокгольмський арбітраж.

Про це заявив глава російської компанії Олексій Міллер, передає ТСН з посиланням на РИА Новости.

За словами Міллера, суд аргументував рішення на користь "Нафтогазу" різким погіршенням стану української економіки. Він додав, що "Газпром" не має наміру за свій рахунок "вирішувати економічні проблеми України".

ЧИТАТИ ЩЕ: ТРЕТЯ ВІЙНА. ДО ЧОГО ПРИЗВЕДЕ ВІДМОВА «ГАЗПРОМУ» ПОСТАЧАТИ ГАЗ УКРАЇНІ

Нагадаємо, російський "Газпром" відмовився постачати газ Україні від 1 березня та повернув проплачені кошти. Відповідно до рішення Стокгольмського арбітражу, Україна повинна купувати щорічно в РФ (до 2019-го, коли закінчиться дія контракту) 4 млрд кубометрів газу (раніше було 50 млрд кубометрів). Якщо "Нафтогаз" не купує газ, то автоматично застосовується формула "бери або плати" - тобто Київ повинен заплатити навіть за ті обсяги, які не купував.

Тому "Нафтогаз" і чекав остаточного рішення арбітражу, яке було озвучене 28 лютого, аби почати обов'язкові закупівлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 5 Березня 2018 17:11
Біснуваті мокші в істериці. ХАХАХА, розірвання контракту через стокгольмський арбітраж. І ПІВНІЧНОГО ПОТОКУ НЕ БАЧИТИ ВАТІ, викопала педерація собі могилку ... газову.
Віталій Іванович Показати IP 5 Березня 2018 17:16
вау!!!!!!!!!............Бак-си!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus