USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Генконсульство Польщі в Луцьку охоронятиме Нацгвардія

31 Березня 2017 08:58
Після теракту у Генконсульстві Республіки Польща в Луцьку у військових частинах Нацгвардії України привели у готовність резерви.

Про це в ефірі радіо Голос Столиці заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко, передає Волиньпост.

Він підкреслив, що правоохоронці посилили охорону дипломатичних установ, а також – пам’яток культури, історії та меморіальних комплексів. Основний тягар ляже на бійців Національної гвардії.

«Через те п’ять консульств і посольство Польщі в Україні, це консульства в Харкові, Вінниці, Луцьку, Львові, Одесі, і, звичайно, посольство в Києві, зараз беруться під посилену охорону, перш за все НГУ, як основний, відповідальний орган за таку охорону», – каже Варченко

«Посилюються зараз заходи безпеки: це і додаткове відеоспостереження, це і додаткові патрулі, додаткове зовнішнє спостереження за об’єктами, за всіма особами, які виявляють прискіпливу увагу до цього об’єкта», – додав він.

Своєю чергою, Надзвичайний і Повноважний Посол Польщі в Україні Ян Пєкло в ексклюзивному інтерв'ю ТСН заявив, що вбачає російський слід у нападі. На разі достеменно невідомо, хто стоїть за пострілом з гранатомета по будівлі дипмісії. Втім, за словами дипломата, це спроба показати Україну не в найкращому світлі напередодні голосування Європою за безвізовий режим.
Як розповів Громадськоиу радіо експерт Ради зовнішньої політики «Українська призма» Олег Чабала, обстріл консульства у Луцьку - це чистої води провокація.

«Україну намагаються показати як не толерантну державу. Хотіли показати, що це зробили націоналісти, але підстав поки немає. Ключове те, що у квітні знову має постати питання надання безвізу. Це дуже зручна ситуація для того, щоб сказати, що у нас незрозумілі люди стріляють по консульствах і відтермінувати процес надання безвізового режиму», - наголосив експерт.

Зі слів Чабали, Україна має показати ефективність розслідування. Показати і довести, що це була провокація. На думку експерта, цей приклад спонукатиме силові відомства до більш тісної співпраці.

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 березня в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке знаходиться за адресою: вулиця Дубнівська, 22-Б. Постріл здійснили з дороги на перехресті вулиць Дубнівська та Глушець. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу.

У СБУ офіційно назвали обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку терористичним актом, а в діях зловмисників правоохоронці вбачають чіткий слід російських провокаторів. У зв’язку з терактом, усі польські консульства в Україні припинили роботу.

Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця різко засудив обстріл будівлі Генерального консульства Польщі в Луцьку та заявив, що здійснена провокація має на меті посіяти розбрат між Україною та Польщею.

Тим часом, СБУ пропонує гарантовану винагороду у розмірі 25 тисяч гривень за достовірні дані, які допоможуть у розкритті резонансного злочину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кастрюлька Показати IP 31 Березня 2017 09:58
"Україну намагаються показати як не толерантну державу. Хотіли показати, що це зробили націоналісти, але підстав поки немає. ",- ну так найдите, кто это сделал. Чего гадать?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus