USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Ігор Палиця категорично засудив обстріл Генконсульства Польщі в Луцьку

29 Березня 2017 18:18
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця різко засудив обстріл будівлі Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку та заявив, що здійснена провокація має на меті посіяти розбрат між Україною та Польщею. Також він наголосив, що Польща була, є і буде стратегічним партнером та союзником України, а поляки завжди будуть близьким та братнім народом.

Про це йдеться у офіційній заяві голови Волинської обласної ради.

Текст звернення подаємо без змін:

«У ніч на 29 березня в Луцьку невідомі з гранатомета поцілили в будівлю Генерального Консульства Республіки Польща. Ця зухвала провокація поки що невідомого злочинця або ж кількох зловмисників – ніщо інше як спроба посіяти зерно розбрату між нашими державами.

Як голова Волинської обласної ради і як громадянин України категорично засуджую вияви агресії стосовно Польщі та поляків. Сподіваюся, що керівництво управління Національної поліції, обласної прокуратури та управління Служби безпеки в області докладуть усіх зусиль, аби цей прикрий інцидент було розслідувано максимально швидко та об’єктивно, а винних покарано відповідно до закону. З боку Волинської обласної ради гарантую підтримку та співпрацю.

Польща була, є і, переконаний, буде нашим стратегічним партнером та союзником, а поляки завжди будуть близьким та братнім нам народом. Наші держави пам’ятають болючі уроки історії й цінують добросусідські відносини. І жодні провокації не повинні підірвати взаємну довіру. Для українців Польща є не тільки близьким сусідом, а й другом, який повсякчас демонструє свою підтримку: і на євроінтеграційному шляху України, і нині, коли наша держава потерпає від російської агресії.

Попри непросте минуле, Польща та Україна завжди знаходили шляхи до порозуміння та підтримували одна одну у прагненні до розвитку та забезпечення миру. Уже більше чотирьох місяців ми ведемо перемовини та листування з представниками Посольства Республіки Польща в Україні щодо проведення у Луцьку великого «круглого столу» за участі священиків, громадського сектору, інтелектуальної еліти, політичних та державних діячів з обох сторін. Мета цієї майбутньої зустрічі-конференції – продемонструвати єдність і непохитність добросусідських взаємовідносин і аж ніяк не намагання аналізу непростих історичних подій, які пов’язують наші народи. Переконаний, що ця зустріч неодмінно відбудеться, і ми покажемо нашу єдність всьому світу. Ми не дозволимо ніяким покидькам нав’язати чужі сценарії розвитку відносин між нашими державами. Певен, що любов переможе ненависть!»

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 березня в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке знаходиться за адресою: вулиця Дубнівська, 22-Б. Постріл здійснили з дороги на перехресті вулиць Дубнівська та Глушець. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу.

У СБУ офіційно назвали обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку терористичним актом, а в діях зловмисників правоохоронці вбачають чіткий слід російських провокаторів. У зв’язку з терактом, усі польські консульства в Україні припинили роботу.

Окрім того повідомлялося, що Польща проведе власне розслідування обстрілу консульства в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
хотя Показати IP 29 Березня 2017 18:25
та це зробив особисто путін, а на шухері стояв медведєв!!!
Укроб до хотя Показати IP 29 Березня 2017 19:52
На шухері стояв Порошенко!
не чуди Показати IP 29 Березня 2017 22:38
"категорично" - ой-ой-ой!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus