USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Генплан Луцька застарів та суперечить зонуванню території, – головний архітектор

19 Липня 2019 15:30
Генплан Луцька, що був затверджений ще в 2009 році, нині застарів та суперечить документу щодо зонування території. Нині між цими документами, які, за своєю суттю, є частиною один одного, – багато невідповідностей.

Про це розповів начальник управління містобудування та архітектури міської ради, головний архітектор Веніамін Туз, інформують на сайті Луцької міської ради.

Так, під час прямого ефіру на ТРК «Аверс» 18 липня один із журналістів озвучив, що в Луцьку існує генеральний план, затверджений 2009 року. Тобто до затвердження нового генерального плану міста він діє.

Як пояснив, своєю чергою, Веніамін Туз, генеральний план – це основний документ, до якого прив’язане будь-яке будівництво в місті. Так, дійсно, той генплан, яким зараз користуються, був затверджений ще 2009 року. Тобто, вже 10 років змушені працювати з матеріалом, який не відповідає сучасним вимогам міста.

«У нас також є ще такий важливий документ, як частина генерального плану – зонування території, який був прийнятий в 2015 році. Тепер між цими документами, які, за своєю суттю, є частиною один одного, вже є багато невідповідностей. У нас є червоні лінії, які дуже неакуратно лягають на поверхню цього старого плану, тому нам вкрай необхідно його оновлювати.

Відповідно до містобудівних законів, генеральний план обов’язково повинен оновлюватися кожні п’ять років. Ми свій термін вже прострочили на цілих п’ять років. По суті, ми повинні вже були б другий раз його затверджувати. Якщо нам вдасться це зробити до кінця цього року, то буде дуже хорошим результатом. Однак, ми бачимо, що цей процес затягується, адже генеральний план має бути доповнений таким розділом, як екологічна оцінка, тому це нам ускладнює процес.

Зараз у нас абсолютно неадекватна картина до потреб нашого міста. За генеральним планом 2009 року ми бачимо, що в центрі Луцька знаходяться промислові зони. Вони вже давно не працюють, але залишаються промисловими зонами», – повідомив головний архітектор міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
спостерігач Показати IP 19 Липня 2019 21:36
В Законі України "Про регулювання містобудівної діяльності" немає такої вимоги, що генеральний план обов’язково повинен оновлюватися кожні п’ять років. Натомість пункт 9 ст. 17 гласить: Зміни до генерального плану населеного пункту можуть вноситися не частіше, ніж один раз на п’ять років. МОЖУТЬ вноситись, а можуть і не вноситись.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus