USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку розроблять типові проекти фасадів

7 Грудня 2018 11:47
Забудовників просять, аби кольорова гама фасадів приблизно збігалася у мікрорайонах міста, а типові проекти фасадів розроблятимуть у рамках програми впорядкування зовнішнього естетичного вигляду території Луцька.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 7 грудня.

Презентуючи проект програми впорядкування зовнішнього естетичного вигляду території міста Луцька на 2019 рік, начальник управління містобудування та архітектури міськради Веніамін Туз повідомив, що на фінансування програми на 2019 рік просять передбачити 1,3 мільйона гривень. Так, 400 тисяч хочуть передбачити на розроблення комплексних схем розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності, 200 тисяч – на розроблення зовнішнього вигляду типових тимчасових споруд, ще 200 тисяч – на розроблення концепції розвитку паркових територій, 300 тисяч – на розроблення концепції облаштування фасадів, 200 тисяч – на розроблення схеми розміщення засобів зовнішньої реклами.

Посадовець нагадав, що до кінця цього року діє мораторій на внесення змін до комплексної схеми розміщення тимчасових споруд, тож її розроблятимуть на 2019 рік, аби принципово покращити ситуацію. Щодо фасадів, він зауважив, що планують розробити декілька типових проектів для міста, продемонструють, у якому напрямку рухатимуться при реконструкції старих будівель і тих, що потребують реконструкції. Для цього залучатимуть проектантів на конкурсній основі.

На запитання депутата Тараса Шляхтича про те, чи планують розробити концепцію щодо кольорової гами фасадів за мікрорайонами, він відповів, що про це теж йтиметься. Член комісії Сергій Була повідомив, що вже відбулася зустріч з основними забудовниками, де обговорювали, аби кольорова гама приблизно збігалася у мікрорайонах.

Члени комісії рекомендували підтримати проект програми.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Архітектор Показати IP 8 Грудня 2018 01:13
Чим вони займаються? Розробіть краще дизайн код, хоча б для головних вулиць міста! Щоб на будинках не висіли лайтбокси, кондиціонери, супутникові тарілки... Затвердіть колір, величину, шрифт для комерційних вивісок на будинках. Прийміть єдиний вигляд балконів і віконних рам для будинків. Це буде в 100 разів корисніше ніж кольорова гамма.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus