USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Генпрокуратура взялась за новий «бізнес» керівників «Хеліксу»

5 Вересня 2017 04:26
Один із керівників фінансової піраміди «Хелікс» Роман Фелик зайнявся новим видом діяльності – продажом криптовалюти «SwisCoin». Його ініціативу підхопили інші аферисти, які вважалися одними з провідних активістів попередньої масштабної афери. Проте, за останні тижні слідчі ГПУ здійснили низку обшуків у так званих посередників з продажу валюти.

Про це повідомляє сайт «Тернополяни».

Варто зауважити, що за останніми даними поліції, вкладники «Хеліксу» не отримали ні копійки з втрачених 45 мільйонів гривень. У той же ж час Роман Фелик і надалі залишається активним у соціальних мережах. Тепер аферист пропагує вкладення грошей довірливих вкладників у купівлю криптовалюти «SwisCoin».

Ще у минулому році він написав: «Так, я активно займаюся компанією «SwisCoin», яка входить у компанію Richlife. За три місяці мій чек тільки у цій компанії і тільки за активну роботу становив четверть мільйона доларів. А загальний чек команди сягає майже мільйона доларів».

У Романа Фелик разом з ще з одним обвинувачуваним у шахрайстві - Богданом Воронцовим, з’явився і новий офіційний бізнес-партнер. Це тернополянин Олексій Дідіченко, якому він не забуває дякувати у розкрутці нової бізнес-піраміди. Пан Дідіченко також був активним «директором» бізнес-піраміли «Хелікс». Та, чомусь, правоохоронні органи не взяли до уваги його активну діяльність.

Тепер найголовніше: у кінці серпня на сайті Генпрокуратури з’явилося повідомлення, що слідчі відомства активно зацікавилися діяльністю «продавців» криптовалюти «SwisCoin».

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Департаменту оперативно-технічного забезпечення Національної поліції України, проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння коштами потерпілого за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) КК України.

Як розповідають активні користувачі соцмереж, Роман Фелик разом і Олексієм Дідіченком використовують аналогічну схему роботи, що і звинувачені у шахрайстві «продавці» криптовалюти.

Зокрема, встановлено, що громадяни України за попередньою змовою з громадянином Республіки Індії організували на території України злочинну схему, спрямовану на заволодіння коштами фізичних осіб, шляхом обману та зловживання довірою, в особливо великих розмірах. Ними був штучно створений комерційний проект щодо впровадження в Україні криптовалюти у вигляді «SwisCoin».

З метою залучення фізичних осіб як інвесторів указаного проекту, зловмисниками у мережі Інтернет та в ході зустрічей було розповсюджено неправдиву інформацію про отримання надприбутків у разі передачі інвесторами готівкових коштів при купівлі «SwisCoin».

Насправді ж, отримані в інвесторів готівкові кошти не використовувались для їх цільового призначення щодо впровадження криптовалюти, а лише розподілялись між членами злочинного угрупування та привласнювались ними.

Внаслідок зазначених шахрайський дій, вказані особи заволоділи коштами потерпілого на суму понад 500 тис доларів США.

На даний час проводяться санкціоновані обшуки в офісних приміщеннях та місцях проживання осіб, які причетні до вчинення злочину. Вилучено грошові кошти, зброя, зовні схожа на автомат Калашникова, та бойові припаси до неї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Студент Вася Показати IP 5 Вересня 2017 08:06
За що наша прокуратура тільки не бралася ? Від цього працівники прокуратури стають жити краще , але не народ ! " Удачі " вам в новій діяльності .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus