USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Тернопільська фінпіраміда «Хелікс» ошукала 350 вкладників

24 Січня 2017 15:11
350 вкладників інвестиційної компанії "Хелікс Груп" звернулися до поліції. Фірма заборгувала їм 27 млн 632 тис. грн. Діяла за принципом фінансової піраміди, інформує Gazeta.ua.

— Реклама "Хеліксу" була по всьому місту. В інтернеті прочитали багато позитивних відгуків за них. Пропонували легко й швидко заробити гроші. 5 тисяч доларів — мінімальний внесок за договором. За кожного нового учасника, якого приведемо до системи, обіцяли прибуток. Думали, за кілька років розкрутимося на зароблених дивідендах і купимо квартиру. Кілька разів отримували відсотки з вкладу. Але то були копійки. Потім заявили, компанія не має грошей платити. Радили уважніше читати договір. Мовляв, там попереджали про подібну ситуацію, — розповідає Тетяна Музика з Тернополя.

Інвестиційну компанію "Хелікс Груп" заснували Дмитро Нагута, Роман Фелик і Богдан Воронцов у Тернополі. Стверджують, є представниками міжнародної акціонерної компанії "Хелікс Капітал Інвестментс Лтд". Вона зареєстрована в Лондоні. Легально працює по всьому світу. В Україні фірма діяла з 2014‑го. Серед її вкладників були жителі з усіх областей.

Керівників фінансової піраміди затримали у грудні торік. Їх звинуватили у шах­райстві в особливо великих розмірах. За кілька днів вони вийшли під заставу за рішенням суду. Дмитро Нагута сплатив 5 млн грн, Роман Фелик — 2,5 млн, Богдан Воронцов — 1 млн грн застави.

— У керівників "Хелікса" вилучили автопарк загальною вартістю майже 12 мільйонів гривень, нерухомість — на понад 15 мільйонів. Мільйон гривень на банківських рахунках і близько 500 тисяч готівки, — каже Сергій Крета з обласної поліції.

Підозрювані заперечують свою вину. Після звільнення з-під варти відкрили в місті новий офіс.

— Хочуть піти назустріч вкладникам і повернути їхні гроші, запевняють, — додає Сергій Крета.

Автор: Анна БОВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 24 Січня 2017 16:16
ЛЮДИ ви ж самi виннi, несете грошi, на халяву хочете нiчого не робити i заробити в 5раз бiльше такогo не бувае, а потiм пишите заяву що вас обманули.Ви самi себе обманули.
lol Показати IP 24 Січня 2017 16:30
350 мешканців Тернополя успішно пройшли тест на ідіотію)))
Лучанин Показати IP 24 Січня 2017 16:55
Який висновок можна зробити з даної статті?Створюйте піраміди і вам за це нічого не буде!Забрали в людей 27 мільйонів,а наш справедливий суд відпустив за 8 з половиною мільйонів!Вигідно?Авже ж!Ото ж бо й воно!Робіть висновки самі!
Лучанин Показати IP 24 Січня 2017 17:00
Як шахраї зможуть віддати гроші людям?Ніяк!Тому що суд у вигляді застави забрав 8.5мільйона і конфіскували 28 з половиною мільйона!Разом виходить 37 мільйонів!Так що грошей для людей вже нема!Вкладники вже можуть запити свою кошти холодною водою!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus