USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Затримали організаторів фінансової піраміди «Хелікс»

3 Грудня 2016 16:01
У Тернопільській області правоохоронці затримали трьох осіб, причетних до шахрайської схеми, які привласнили 2,7 мільйона гривень. Про це повідомила прес-служба прокуратури Тернопільської області, - пише zaxid.net.

«Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ст. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою», - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, на просторах вітчизняного інтернет простору діє так звана «компанія» Helix Capital, що залучає гроші населення за допомогою обмінників і агентської мережі. При цьому в розділі правової інформації компанії у них зазначено, що компанія зареєстрована у Великій Британії.

Система Хелікс проста: вона пропонує поповнити свій рахунок через спеціальний обмінник, після чого клієнти отримують «дивіденди» від своїх вкладень. Фактично якусь подібну систему через обмінники використовували піраміди раніше, щоб не зв'язувати себе безпосередньо з компанією. Тому ця структура вимагає правової оцінки з точки зору британського законодавства.

За результатами досудового розслідування встановили, що троє керівників товариства з ознаками фінансової піраміди і заангажовані ними особи на території Тернопільської та інших областей України незаконно заволоділи грошовими коштами громадян.

«Шахраї обіцяли своїм вкладникам захмарні прибутки через інвестування вкладів в групу іноземних інвестиційних компаній. Насправді спілка не отримала статусу фінансової установи, а тому не мала права здійснювати інвестиційну діяльність на території України. Кошти, отримані обманним шляхом, присвоювалися посадовими особами товариства», - зазначили у прокуратурі.

За даними сайту «Тернополяни», затриманими виявилися жителі Хмельницького (Дмитро Нагута) і Тернополя (Роман Фелик і Богдан Воронцов), які тривалий час розміщували рекламні статті на інтернет-ресурсах про нібито створення їхньою компанією «Хелікс Кепітал» 250 тис. робочих місць.

«Щодня підозрювані у злочинах публікували численні повідомлення в соцмережах про своє розкішне життя, хвалилися відпочинком на дорогих курортах і купували автомобілі ВІП-класу», - зазначає видання.

Також повідомляться, що одного з директорів «Хелікс» Романа Фелика співробітники СБУ затримали аеропорту Києва, коли він намагався втекти з країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Олександр Показати IP 3 Грудня 2016 17:05
Безкоштовний сир тільки в мишоловці
Олександр Показати IP 3 Грудня 2016 17:46
Нехай виплалять всім вкладникам компенсація, а їх посадять на 10 років.
Борис Показати IP 3 Грудня 2016 19:35
2,7 млн ГРН ? Це які такі авто ВІП-класу ? Один лексус на трьох?:))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus