USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Гідів для роботи в Чорнобильській зоні хочуть готувати у вишах

12 Серпня 2019 20:01
Оскільки кількість відвідувачів Чорнобильської зони відчуження стрімко збільшується, виникла потреба у більшій кількості гідів.

Про це інформують в Державному агентстві України з управління зоною відчуження.

У зв’язку зі значним підвищенням кількості відвідувачів зони відчуження, ДП «Центр організаційно-технічного і інформаційного забезпечення управління зоною відчуження» за два літні місяці підготувало 36 нових супроводжуючих осіб. Відтепер у зоні відчуження працює 110 гідів. Зокрема, у 2018 році було 78 супроводжуючі особи, а у 2017 - 53.

Як зазначає керівництво ДП «ЦОТІЗ», у порівнянні з першим півріччям 2018 року, цьогоріч відвідувачів було вдвічі більше. Їх кількість зросла з 20609 осіб за шість місяців до 40046 людей. Загалом же, за минулі 5 років кількість відвідувачів зони відчуження збільшилася майже у 10 разів і продовжує зростати, і перебування кожного візитера має бути безпечним.

Окрім того, нещодавно директор ДП «ЦОТІЗ» Володимир Кухарев обговорив з головою правління Всеукраїнської асоціації гідів Яніною Гавриловою перспективу співпраці з організації підготовки супроводжуючих. Очікується, що створять спеціальну інституцію/курси при одному із ВНЗ України, де гіди будуть отримувати спеціальні знання та навички для роботи в зоні відчуження.

Нагадаємо, нещодавно у зоні відчуження розробили нові туристичні маршрути річками Прип’ять та Уж. Розвиток нових форм відвідування зони відчуження був проініційований туристичними операторами у зв’язку зі збільшенням кількості відвідувачів за минулі п’ять років майже у 10 разів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus