USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Глава штабу Трампа розпалював етнічну ненависть і сепаратизм у Криму

18 Серпня 2016 16:16
Голова виборчої кампанії Дональда Трампа Пол Манафорт саботував інтереси США в Україні і заохочував російський націоналізм в Криму.

Про це пише The Times з посиланням на документи української прокуратури, яка проводить розслідування діяльності американського політичного консультанта і республіканського стратега часів президентства Віктора Януковича, - передає ZN.UA.

Видання зазначає, що Манафорта в Україні підозрюють у «співпраці з кримінальними організаціями» і «розпалюванні етнічної ненависті і сепаратизму». Зокрема, в 2006 році він організував ряд протестів проти НАТО і влади Києва в Криму для «Партії регіонів», яка тепер «визнається кримінальною організацією». Протести призвели до зриву запланованих в регіоні спільних військових навчань НАТО та Збройних сил України.

Поки що в Києві не висунули Манафорту ніяких звинувачень через труднощі в зборі доказів, оскільки зараз Крим окупований російськими військами. Сам американський політтехнолог не коментує свою можливу причетність до протидії інтересам США в Україні.

«Це було його політична пропозиція, як підняти престиж Януковича і його партії - створити протистояння і розкол в суспільстві на етнічній та лінгвістичній підставі. Це його трюк з часів виборів в Анголі і на Філіппінах. Коли я був в Криму, я постійно бачив докази, які вказували, що Пол Манафорт розглядав автономію Криму як інструмент для поліпшення репутації Януковича і завоювання прихильності місцевого електорату», - цитує видання записку українського прокурора.

The Times додає, що Янукович в ті часи заклав фундамент для окупації військами Росії українського півострова, а Дональд Трамп тепер обіцяє, що визнає цей переділ. Видання також наводить цифри з «чорної бухгалтерії» Януковича, за дослідження якої взялися в Україні. ФБР США запросили до участі в розслідуванні.

Нагадаємо, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп перетасував керівництво своєї передвиборчої кампанії, внаслідок чого керівник штабу Пол Манафорт частково втратив свій вплив.

Також глава передвиборчого штабу Хілларі Клінтон, Роббі Мук,заявив, що передвиборчий штаб Дональда Трампа зобов'язаний розкрити інформацію про свої зв'язки з проросійськими силами.

Як відомо, НАБУ підтвердило перебування імені Манафорта в списках "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 мільйона доларів. Наразі за цією справою ведеться розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянка Показати IP 18 Серпня 2016 21:26
Згідно американським законам, ромадянам США заборонено отримувати чи давати хабара навіть за межами країни. Коли буде підтверджена вина Павли Монафорта, йому світить тюрьма і на довгі роки. Не здивуюсь якщо йому ще й зраду можуть приклеїти, тоді це на термін за ґратами на все життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus