USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Головбух: «Іноді доводиться кілька годин шукати 1 гривню». ІНТЕРВ'Ю

16 Липня 2013 12:00
Про своє ставлення до роботи головний бухгалтер Луцького міського управління охорони здоров’я Наталія Хомулко говорить коротко: «Я живу роботою і не можу без неї навіть у відпустці».

Ця молода та енергійна панянка працює у сфері бухгалтерії понад 13 років та керує великим колективом обліковців.

Про будні та свята працівників цієї надзвичайно відповідальної сфери вона розповіла кореспонденту «Волинських новин» напередодні професійного свята.

За її словами, шлях до посади головного бухгалтера був непростим і розпочинала вона працювати «рядовим» працівником. Нині очолює бухгалтерський колектив Луцького міського управління охорони здоров’я та розповідає, що загалом у цій галузі працює багато досвідчених спеціалістів.

«У колективі централізованої бухгалтерії працює 8 осіб, але ми опрацьовуємо та зводимо інформацію з усіх закладів охорони здоров’я міста, яку нам готують близько семи десятків бухгалтерів», - каже вона.

- Пані Наталю, коли Ви вирішили стати бухгалтером? В дитинстві? Чи це був свідомий вибір юності? Як відомо, ця професія потребує неабиякої витримки.

- Так склалося по життю: ще в школі я навчалася в математичному класі, потім вирішила вступити до Тернопільської фінансової академії.
Не можу сказати, що я туди не вступила з першого разу, але мені там не сподобалось і я забрала документи та повернулась щаслива додому.
Вже в Луцьку пішла на підготовчі курси, аби вступити на математичний факультет. Разом з тим, я знайшла підробіток в медичній сфері та працювала на «швидкій» молодшою медичною сестрою, тому на початок навчального року вирішила вступати вже не на математичний, а на біологічний факультет.

Утім, після завершення вишу, все-таки вирішила здобути освіту економіста.

Мені здається, що з моєю натурою, я б в будь-якій галузі віддавалася роботі на 100%.

Робота на посаді керівника бухгалтерського відділу забирає багато часу. Сім’я Вас до роботи не ревнує?

Чоловік ревнує дуже, а діти розповідають, що їх мама все працює і працює. Все ж думаю, що це гарний приклад для дітей: аби досягти успіху, потрібно самовідданно працювати.

За роки роботи в цій професії були якісь курйозні ситуації? Нещодавно ЗМІ писали про те, що працівник банку заснув на клавіатурі комп’ютера і переказав на рахунок когось із клієнтів понад 2 мільйони доларів.

На жаль, курйозних випадків не пригадаю, бо цифри та аналітика в нас постійно скрупульозно перевіряються. Іноді доводиться кілька годин шукати 1 гривню, яка виявилась зайвою за результатами підрахунків.

У бухгалтерії не може бути великих помилок, бо кожна помилка рано чи пізно заявить про себе.

Якими рисами наділені люди, які працюють в сфері обліку та фінансів?

По-перше, це люди скрупульозні та дуже чесні… Бухгалтер, першою чергою, повинен бути чесною людиною. Разом з тим, бути аналітиком, оскільки законодавча база часто змінюється: іноді навіть важко встигнути все відслідковувати.

Колектив бухгалтерів закладів охорони здоров’я Луцька досить великий. А чи є у вас якісь традиції святкування професійного свята. Часто збираєтесь для спільного дозвілля?

Так склалось, що колектив у нас жіночий, а жінки, як правило, дуже віддані своїй роботі, тому вільного часу в нас обмаль.

Професійне свято відбувається щороку по-новому, втім завжди отримуємо найкращі поздоровлення від свого керівника.

У вільний час полюбляємо відвідувати концерти та вистави, які відбуваються у нашому місті. Раніше зустрічалися частіше, зараз, певно, стало більше роботи.

Що в роботі бухгалтера найлегше?

Для мене, на цей час, найлегше – це звітність. Тому що часто бухгалтери мають бути одночасно і економістами, і юристами, кадровиками та менеджерами. Ми працюємо не тільки з цифрами, а й з людьми, яких іноді потрібно вислухати, щось їм порадити, підтримати, бо окрім фінансової звітності, ми нараховуємо заробітні плати працівникам медичної галузі. Багато питань було в період реорганізації закладів.

Що Ви в день професійного свята хочете побажати своїм колегам?

Першою чергою, звісно, бажаю всім здоров’я, енергії та натхнення, хороших керівників та кар’єрних успіхів.
Бажаю бути самовідданими та любити свою роботу.
Хай вона приносить справжнє задоволення – і моральне, і матеріальне.

Так хочеться, щоб наша робота в сучасній державі не тільки цінувалась, а й гідно оплачувалась.

Поділіться, будь ласка, своїм секретом успіху?

Думаю, все залежить від кожного особисто. Мені допомагає цілеспрямованість, наполегливість та працьовитість. Я активна – тому встигаю все.
Я люблю свою роботу, я живу в роботі. Навіть у відпустці не можу довго перебувати.
Кожна людина має бути віддана своїй роботі, може не на стільки як я, але особисто я живу роботою і не можу без неї.

Розмовляла Оксана ПРОКОПЧУК.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Оксана Показати IP 16 Липня 2013 12:27
Наталя дуже хороша і працьовита людина! Із Днем бухгалтера!Це тяжка і відповідальна робота!Хай щастить!
вася Показати IP 16 Липня 2013 12:52
з днем буххххалтера
Unikalka Показати IP 16 Липня 2013 13:00
Вітаю всіх бухгалтерів! Хай робота буде в радість і без зайвих проблем)
D Показати IP 16 Липня 2013 13:01
А де зірочка в кінці назви?
Лучанка Показати IP 16 Липня 2013 13:03
Зірочки там на працівниках редакції ставити треба
ytaras Показати IP 16 Липня 2013 14:20
чому відразу зірочка. Невже про шахтаря, металурга або водія може бути репортаж, а про молодого, симпатичного головного бухгалтера ні? Всіх бухгалтерів за святом.
Бух-Бух Показати IP 16 Липня 2013 14:21
"Іноді доводиться кілька годин шукати 1 гривню, яка виявилась зайвою за результатами підрахунків." Наталю, ця фраза вже давно не проходить: за допомогою сучасного програмного забезпечення та комп"ютерів з використанням "подвійного запису" на рахунках бухгалтерського обліку все сходиться до "копієчки", або "рве" на декілька копійок за рахунок заокруглень...
Unikalka Показати IP 16 Липня 2013 15:48
Дорогі бухгалтери, святкуйте професійне свято. НЕ варто критикувати колег, бо від хвилювання людина може і обмовитись
Платник податків Показати IP 16 Липня 2013 21:15
70 бухгалтерів - це звіздець. От куди йдуть бюджетні кошти
і ще Показати IP 16 Липня 2013 21:16
+8 централізована
Україна Показати IP 16 Липня 2013 21:26
І це тільки міське...
dtrewq Показати IP 25 Травня 2014 23:42
Головбухи державних установ (юридичних осіб) укладають багатотисячні угоди із приватними підприємствами (договори підряду, держзакупівель і т.п.). Часто ці угоди є збитковими для держави, а інколи - просто злочинними. Як правило, такі головбухи формально не мають свого рухомого і нерухомого майна -- усе їхнє майно рахується за родичами. Пропозиція полягає в тому, що працівник, який укладає фінансові договори, повинен мати особисте майно, за ціною співвимірне із сумою таких угод. Бо ж на практиці виходить так, що головбух, який наніс збитки державі на мільони гривень, відповідальність несе лише у розмірі своєї місячної заробітної плати, оскільки іншого майна, на яке можна накласти стягнення, просто не має. Тому вважаю, що треба дослідити вже працюючих головбухів державних установ на наяність у них майна, і якщо виявиться, що його немає, то замінити таких головбухів на тих, що майно мають. Або зобов"язати працюючих головбухів оформити своє майно на себе особисто у встановлений термін.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus