USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Глобальне потепління: у Гренландії за день розтанули 11 млрд тонн льоду

2 Серпня 2019 18:50
У Гренландії за один день розтануло 11 млрд т льоду. Це рекордна кількість за всю історію спостережень.

Про це повідомила учена-кліматолог Рут Моттрам із Данського метеорологічного інституту, пише ТСН.

Рекордне скорочення гренландського крижаного щита зафіксували 1 серпня. За добу розтануло 11 млрд тонн.

"Через високі температури щит звичайно починає танути наприкінці травня. 2019-го процес стартував ще у квітні та до липня прискорився. Лише за один цей місяць розтануло 197 мільярдів тонн льоду. Це майже втричі більше звичних 60-70 мільярдів тонн", - розповіла вчена.

Моттрам додала, що 2 серпня у Гренландії на висоті 3 тис. м над рівнем моря була зафіксована рекордно висока температура - 2,7°C.

Через танення гренландського крижаного щита цьогоріч рівень світового океану підвищився на 0,5 мм. До кінця століття ця позначка може піднятися на кілька метрів.

З 1980-х швидкість танення Гренландського льодовикового щита збільшилася вшестеро. За останні 10 років кількість льоду, який він втратив, досягла небачених масштабів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus