USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гнідавський завод, який палить мазут, перевірять через кілька днів

21 Травня 2021 20:52
Фахівці Держекоінспекції запевнили, що перевірять роботу Гнідавського цукрового заводу, який забруднює атмосферне повітря, за 3-4 дні.

Про це повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук під час щотижневого звіту на своїй сторінці у фейсбуці.

Нагадаємо, як раніше писало Інформаційне агентство Волинські Новини, цукровий завод має котельню, яка може працювати і на газу, і на мазуті. І коли котельня працює на газу, то труба не димить, а коли її переключають на мазут, то починає виділятися чорний їдкий дим.

Читати ще: Нове екологічне лихо? Лучани скаржаться на їдкий дим із цукрового заводу

18 травня на позачерговій сесії Луцької міської ради депутати розглянули проєкт рішення Про звернення щодо вирішення екологічних проблем територіальної громади міста та прилеглих до нього населених пунктів, пов’язаних із забруднення атмосферного повітря промисловими викидами та нестерпним смородом, що становить загрозу для здоров’я населення, від діяльності ПрАТ «Гнідавський цукровий завод».

Міська рада вимагає в контролюючих органів, аби вони анулювали дозвільні документи Гнідавському цукровому заводу на викиди забруднюючих речовин в атмосферу та призупинили його діяльність через постійне забруднення довкілля.

«Ми ухвалили звернення до Держекоінспекції, Держпродспоживслужби провести всі необхідні перевірки і, за наявності підстав, анулювати дозволи на таку діяльність і припинити роб заводу. Страждає екологія, скаржаться мешканці. Один з депутатів міськради – заступник керівника Держекоінспекції. Він обіцяв, що протягом 3-4 днів буде проведена перевірка», – зазначив мер міста.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Хм Показати IP 21 Травня 2021 20:57
Люди вам немає чим зайнятися... Один сказав що воняє від цього диму і всі зразу почули. Як би один баран не сказав то Інші не побачили і не почули....
Лучанин Показати IP 21 Травня 2021 21:21
Такі 'раптові' перевірки. Буде не дивно, якщо там ніяких технологічних відхилень буде не знайдено!
ДМ Показати IP 21 Травня 2021 22:51
Так ... дійсно зайнятися не мають чим. То всі заводи позакривайте, мабуть, в нас чиновники бюджет наповнюють, а не бізнес.
нік Показати IP 22 Травня 2021 08:16
колись теж цукроаі заводи працювали на мазуті але такого диму небуло ніколи щось тут не так як говорять
Лучанин Показати IP 22 Травня 2021 10:17
Це жах, взагалі ! За вікном 2021 рік, є купа можливостей як по фільтрації викидів, так по альтернативі пального, та керівникам і робітникам, плювати на ці факти, як на себе самих, так і на усіх довкола! Ганьба! Про архаїзм підприємства і його допотопність годі й писати, я і до речі про безглуздість коментів типу "один баран", чи "нічим зайнятись"!!! Сподіваюсь притомні громадяни таки відреагують намежним чином!!!!
Анонім Показати IP 22 Травня 2021 10:59
Ну так))))) давайте роздувайте істерію навколо цукрового, може люди забудуть за сморід з Липлян..Поставили в Луцьку екотруби стільки шуму було, стільки грошей пішло. Де дані з тих екотруб? Навіщо ті планові перевірки, якщо можна щохвилини моніторити якість повітря? То де дані з тих тпруб? відповідь одна - обо гроші пустили в ту трубу і сидять тихенько і мовчать або якість повітря в межах норми, а ті хто отримує гроші від цієї істерії не інформують суспільство.
Вася Показати IP 22 Травня 2021 11:19
Ох як багато захисників, а як дядько гілля запалить, так зразу клясти починають
Анонім Показати IP 22 Травня 2021 17:53
Поремчука та Мойсеєва самих в той мазут запхати
Анонім Показати IP 23 Травня 2021 08:11
Турбініст Кревський постійно краде метал

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus