USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Голова Волиньради звернувся до міністра оборони Коваля

20 Червня 2014 12:30
Волинян на Схід мобілізували без спорядження, хоча кошти на це виділили, повідомили у прес-службі облради.

З приводу цього голова Волинської облради Валентин Вітер написав звернення до Міністра оборони України Михайла Коваля із тим, щоб з’ясувати причини прикрої ситуації, що склалася.

Текст листа подано нижче без змін:

«Волинська обласна рада рішенням від 23.05.2014 р № 25/77 «Про внесення змін до рішення обласної ради від 05 березня 2014 року № 24/19 «Про обласний бюджет на 2014 рік» у частині матеріально-технічного забезпечення військових області» виділила субвенцію державному бюджету в сумі 3 мільйони 200 тисяч гривень на придбання засобів захисту, речового майна та спорядження військових частин з постійним місцем дислокації на Волині, які залучаються в зоні бойових дій на Сході України.

Того ж дня кошти були перераховані військовим частинам. Але, як нам стало відомо, гроші не освоєні до цих пір і наших вояків відправляють в «гарячі точки» держави без відповідної амуніції.

Від імені громади Волині та депутатського корпусу Волинської обласної ради прошу звернути особливу увагу на забезпечення засобами особового складу військових частин з постійним місцем дислокації на Волині, які наразі перебувають в зоні бойових дій. Вимагаємо забезпечити військовослужбовців, мобілізованих до Збройних Сил України з території Волинської області, бронежилетами та кулезахисними шоломами, за рахунок негайного освоєння коштів Волинського обласного бюджету, виділених на потреби військових.

Заявляю про свою категоричну незгоду з тим, щоб з Волинської області відправляли на Схід України вояків без відповідного спорядження, а також без фахової військової
та психологічної підготовки.

Прошу не залучати до бойових дій та завдань АТО волинян, які не екіпіровані бронезахистом та не мають навичок.

Вважаю, що зберегти людські життя в зоні АТО сьогодні можна не тільки з матеріальною підтримкою патріотичного Українського Народу, а й завдяки Чесному виконанню своїх обов’язків військовими командирами і їхньому Вірному служінню Батьківщині.

Бажаю сили духу, мудрих рішень, швидкого та успішного завершення АТО. Хочемо бачити всіх наших Героїв живими», - йдеться у тексті звернення Вітра до Коваля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
СаньОК Показати IP 20 Червня 2014 13:18
Правильно!
Волинянин Показати IP 20 Червня 2014 13:51
Вітер, Гузь, Пирожик, Пустовіт і решта діячів такі самі як Коваль з Яценюком, будете відповідати перед Законом, тільки брешете на кожному кроці! Ганьба такій владі!
Українець Показати IP 20 Червня 2014 14:09
"Вважаю, що зберегти людські життя в зоні АТО сьогодні можна не тільки з матеріальною підтримкою патріотичного Українського Народу, а й завдяки Чесному виконанню своїх обов’язків військовими командирами і їхньому Вірному служінню Батьківщині. Бажаю сили духу, мудрих рішень, швидкого та успішного завершення АТО. Хочемо бачити всіх наших Героїв живими" - щось тут не сходиться. Якщо зберегти людські життя, то зовсім туди нікого не посилати і відповідно закінчиться там все тільки тоді як туди більше ніхто не піде. А якщо посилати, то яка різниця як і з чим, народ там веде вітчизняну війну і їм відступати нема куди з своєї землі. Невже до цього часу це ще не зрозуміло?
123 до Українець Показати IP 20 Червня 2014 14:26
Що ти мелеш? Яка вітчизняна війна? Там ти ніхто - сидиш тихо і не нявкаєш. Нявяєш - кулю отримаєш в ліпшому випадку. Там такі самі українці як і ми, волиняки - які кожної хвилини можуть стати жертвою головорізів, найманців і простих бандитів. Вони потребують захисту!! І ні - в даній ситуації у хаті скраю не відсидишся. Силовики повинні захищати народ і державу - це їх обов'язок, взятий під присягою. Це не пусті слова. Щодо матеріально-технічного стану - згоден - його треба покращити. А якщо туди нікого не посилати, як ти рекомендуєш - то ця кривава різня через місяць-другий буде по всій Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus