USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Голова фракції БЮТ у Волиньраді хоче пересадити чиновників на таксі?

26 Лютого 2009 17:20
Члени постійної комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області заслухали звіт директора комунального підприємства «Автогосподарство Волинської обласної ради» Миколи Мороза про фінансово-господарську діяльність за 2008 рік. Про це 26 лютого інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами пана Мороза, у штаті його підприємства – 27 чоловік, серед яких 5 осіб – адмінапарат і 15 водіїв. Микола Мороз проінформував, що Волинську облраду обслуговує 6 службових автомобілів, а облдержадміністрацію – 12 автівок. Минулий рік «Автогосподарство Волинської обласної ради» закінчило зі збитками у розмірі 363 тисячі гривень. Підприємству заборгували не хто інший, як обласна рада – 115 тисяч гривень. Решта боргу припадає на Волинську ОДА.
 
Голову фракції БЮТ у Волинській облраді не задовольнили показники собівартості автопослуг комунального підприємства (від 2,18 гривні за 1 кілометр пробігу – «ВН»). На думку пана Свириди, можливо, варто розглянути питання про продаж частини службових автомобілів. А отримані кошти пан Свирида запропонував спрямовувати за потребою на оплату послуг таксі, які, за інформацією Олександра Свириди, є дешевшими, ніж у комунального «авто гаража». Депутат розповів, що це – досить поширена практика. Проте зараз питання стоїть у тому, «чи ми готові до таких радикальних дій», – зазначив пан Свирида. Начальник відділу з питань спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області виконавчого апарату облради Василь Мамренко висловив свою незгоду з думкою голови фракції БЮТ.
 
Бюджетна комісія обговорювала, чи не використовуються службові авто в особистих цілях. Також ставилося питання, чи не варто, щоб чиновники користувалися власними авто у службових потребах із подальшим поверненням витрат на бензин та амортизацію.
 
Врешті, комісія інформацію Миколи Мороза затвердила і за пропозицією її голови Василя Байцима рекомендувала КП «Автогосподарство Волинської обласної ради» максимально наблизити собівартість послуг до ринкової.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 26 Лютого 2009 17:27
Слушна пропозиція. Але чиновники кататимуть на таксі (так само як і на службовому транспорті) усю сім'ю. Краще дати їм кошти на пальне і на амортизацію. І пити не будуть у відрядженнях і заборгують самі собі...
Вінстон Показати IP 27 Лютого 2009 10:49
Районна рада також хоче кататися на таксі, особливо пан Віктор. P.S: "Люкс-таксі" (Джип)
Анонім Показати IP 27 Лютого 2009 13:25
"Минулий рік «Автогосподарство Волинської обласної ради» закінчило зі збитками у розмірі 363 тисячі гривень. Підприємству заборгували не хто інший, як обласна рада – 115 тисяч гривень. Решта боргу припадає на Волинську ОДА." Супер викладено. Заборгувала саме облрада, аж 115 гривень а ОДА заборгувала решту, тобто так собі якісь копійки. А копійок аж на 248 тисяч гривень. Де обєктивність?
Анонім Показати IP 28 Лютого 2009 11:53
Ліпше кожному по проїзному. і в тролейбусах стане веселіше. А для виїздів за місто - створити при облраді парк велосипедів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus