USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Голова облради закликав волинян допомогти постраждалим від стихії

31 Липня 2008 12:52

«Проте, будучи переконаними, що чужого горя не буває, та, пам’ятаючи про небайдужу та дієву реакцію усієї України на стихійне лихо, що прокотилося по Волині у 2007 році, звертаємося до Вас, шановні земляки, долучитися своїм внеском до благородної справи та знайти можливість надати фінансову допомоги сім'ям, які постраждали внаслідок аварії», - йдеться у зверненні голови Волинської облради Анатолія Грицюка, 31 липня розповсюдженому серед ЗМІ прес-службою Волиньради. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Голова Волиньради у зверненні зазначає: «Мешканці Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Тернопільської, Вінницької областей стали жертвами стихійного лиха, спричиненого зливовими дощами, внаслідок яких стався різкий підйом води в гірських річках басейнів Прута і Дністра. Стихією підтоплено 721 населений пункт, зруйновано більше 40-ка тисяч житлових будинків, знищено більше 35-ти тисяч гектарів сільськогосподарських угідь, зруйновано майже 400 автомобільних і більше півтисячі пішохідних мостів, евакуйовано більше 17-ти тисяч мешканців регіону».
«Президент України своїм Указом від 28 липня 2008 року № 682 оголосив окремі території у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях зонами надзвичайної екологічної ситуації. Кабінет Міністрів України вживає усіх можливих заходів для ліквідації наслідків стихії. Відповідними урядовими рішеннями виділено майже півтора мільярди гривень для проведення першочергових заходів», - нагадує Анатолій Грицюк.
У зверненні також йдеться: «Крім того, підготовлено та направлено до Верховної Ради України проект змін до Державного бюджету, а також ініційовано скликання позачергової сесії Верховної Ради України. У змінах до Державного бюджету Уряд, насамперед, заклав кошти для надання грошової допомоги мешканцям постраждалих регіонів, відбудову житлових будинків, шкіл та лікарень, компенсацію втраченого майна та врожаю. Всі, кому небайдужа доля людей, потерпілих від стихії, можуть надати їм конкретну допомогу через спеціальний рахунок, відкритий Державним казначейством відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України».
Анатолій Грицюк звернувся до волинян:
«Отже, благодійні внески та спонсорську допомогу можна переказувати на рахунок № 37117125000023.

Одержувач – Міністерство праці та соціальної політики України.
ЄДРПОУ 00013669.
Банк - Державне казначейство України, м. Київ.
МФО 820172.
Призначення платежу – перерахування благодійних внесків для ліквідації наслідків стихійного лиха в західних областях України.
Крім цього, на прохання Уряду ВАТ "Укртелеком" відкрив телефонну лінію, за якою кожний бажаючий може одним дзвінком перерахувати 10 гривень постраждалим від стихії в Західній Україні.
Номер телефону – 8-900-300-10-90
Або надіслати смс-повідомлення на номер 1090».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus