USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На будь-який смак і гаманець: чим торгують на фермерських ярмарках Луцька

8 Жовтня 2021 07:00
Картопля від восьми гривень, цибуля – по 15, буряк і яблука – по 10. Такими в середньому є ціни на фермерських ринках у Луцьку. Частина містян все ж купує продукти безпосередньо у господарів. Кажуть, і ціна помірна, і у якості впевнені.

Що продають на фермерських ярмарках у Луцьку, скільки просять нині за продукти з власного городу та хто з відомих волинян скуповується на сільськогосподарських ринках – у сюжеті телеканалу «Аверс».

Лучани, які не довіряють імпортним продуктам в супермаркетах, вже кілька років мають змогу придбати продукцію з городу чи саду від волинських господарів. Фермерські ринки в обласному центрі є в різних мікрорайонах. Сюди у визначені дні приїздять продавці з різних куточків області. Щосуботи ринок працює на вулиці Єршова, у вівторок, четвер та суботу – на Глушець, а щодня – поряд із вокзалом на так званому привозі.

Так званий ярмарок вихідного дня, що на вулиці Єршова, тішить великим різноманіттям представленої продукції, товари розраховані на будь-який смак та гаманець. Тут можна й поторгуватися з безпосередніми виробниками продукції.

«Прекрасний товар, видно, що працьовиті наші люди. Нам тут приємно бути і клієнтами, і продавцями», – каже лучанка Валентина.

«Я не ходжу в супермаркет, мені там треба окуляри вдягати. Краще тут купувати. Нехай він тут буде, бо це дуже добре», – додає пані Віра.
Поблизу ринку мешкає і голова Волинської облради Григорій Недопад, який теж приходить купувати продукти саме сюди. Ярмаркувати вихідного дня, зізнається, дуже любить. Цього разу допомагає з вибором продуктів донька. Каже, підтримувати фермерів – це спільне завдання жителів міста і влади, адже аби виростити та згодом продати продукцію, потрібно багато зусиль та тяжкої щоденної праці.

«Дуже зручний ринок, люди приїздять сюди з сільських територій, щоб продати те, що вони виростили, вигодували, – зазначає голова облради. – Ціни демократичні, це не супермаркет, тут такі речі, які в супермаркеті навряд чи продаються, тут є те, що вирощено на території Волині. Ми з дочкою часто приходимо сюди, щоб придбати щось додому і підготуватись до наступного тижня».

Пан Андрій із самого відкриття ринку приїздить сюди продавати продукцію. Зізнається, що уже має постійних клієнтів, серед яких і Григорій Недопад.

«Часто бачу, як він купує продукти на нашому ринку, – каже підприємець. – Ця людина відкрита до суспільства, досить коректна за всіма параметрами. Наша людина. Знижки роблю, аякже, і не тільки йому, а й нашим іншим клієнтам».

Придбати сільськогосподарську продукцію за доступними цінами та безпосередньо у виробників лучани мають можливість і в інших куточках обласного центру Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рауль Показати IP 8 Жовтня 2021 10:15
хорошее дело- нужно развивать
дідо Показати IP 8 Жовтня 2021 17:43
Антисанітарія, 30% фермерів-решта перекупи, ціни вищі ,ніж супермаркетах....не платять податків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus