USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Головний отаман Волині та духівник ув’язнених Волинської єпархії відвілали Цуманську виправну колонію. ФОТО

30 Квітня 2009 11:27
Нещодавно з благословіння керуючого Волинською єпархією митрополита Луцького і Волинського Ніфонта духівник ув’язнених Волинської єпархії УПЦ настоятель Свято-Покровського храму Луцька митрофорний протоієрей Георгій Шевчук та Головний отаман Волинського округу МГО «Козацтво Запорозьке» Петро Олешко відвідали Цуманську виправну колонію №84. Ціль поїдки – благодійність, – повідомляють 30 квітня «Волинські Новини».
Отець Георгій звершив пасхальний молебень для в’язнів. Співали богослужіння студенти ВДС під керуванням студента третього курсу Юрія Срібного. Батюшка привітав керівництво колонії та ув’язнених з пасхальними святами. «Ще вчора ми зі сльозами на очах споглядали вільні страждання, жахливу смерть і сумне погребіння Самого Бога. Ще вчора ми приклонялися перед святою плащаницею, цілували закривавлене тіло Господа і співстраждали з Його Святою Матір’ю.
Ще вчора грізна Голгофа вселяла у наші душі смуток, тривогу і жах. А вже сьогодні Голгофа стала для нас символом непереможності добра. Вже сьогодні ми бачимо перед очима пустий Хрест, який із знаряддя вбивства перетворився на знамено перемоги. Адже на ньому звершилась найстрашніша подія в житті людства — кривава Жертва Втіленого Бога, а одночасно найбільша перемога добра над злом».
Також отець Георгій наголосив на тому, що в кожного бувають в житті помилки і треба старатись виправлятися, щоб ставати кращими та ближчими до Бога. У свою чергу  Петро Олешко побажав присутнім радості, миру, злагоди, порозуміння і воскресіння у кожному серці віри, надії і любові.
Головний отаман Волинського округу МГО «Козацтво Запорозьке» закликав виявляти пасхальну радість не тільки у взаємних привітаннях, але й у конкретних справах милосердя і любові до ближнього. Також він розповів історію козацтва, наголосив що і в нього під керівництвом є козаки, які колись були в’язнями, закликав брати з них приклад і наголосив що кожного в’язня, після закінчення строку, який захоче стати козаком генерал обов’язково візьме, спочатку на випробувальний час.
Як інформує прес-служба Волинської єпархії, також розповів і про те, що його козаки охороняють Свято-Успенську Почаївську Лавру. В цей день від імені козацтва Петро Олешко разом з батюшкою передав для ув’язнених паски і крашанки, мішок чаю і інші харчі.
Старший інспектор з соціальної виховної роботи, капітан внутрішньої служби пан Кардаш показав всю колонію, як  у камерах в’язні поробили ремонти, поставили акваріуми, на стінах намалювали ікони; також побували і на будівництві храму, оглянули як оздоблюється церква. Показали для гостей хлібопекарню, столову.
Гості побачили, що в’язні живуть в хороших умовах, але як сказав отець Георгій, хоч умови хороші, все рівно засудженим і секунди не хочеться тут бути, тож треба каятись в своїх провинах, і старатись повністю виправитись, щоб скоріше звідси вийти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus