USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Головний волинський держслужбовець пояснив у Пенсійному, що таке подарунок

16 Грудня 2008 18:11
Начальник управління державної служби Головдержслужби в області Валентин Малиновський під час колегії Головного управління Пенсійного фонду України у Волинській області висловив сподівання, що у «корупційній» статистиці Волині не буде. З метою правового лікнепу він навіть розповів присутнім про різницю між подарунком держслужбовцеві і хабаром, – 16 грудня інформує репортер «Волинських Новин».
За словами Валентина Малиновського, за порушення Закону «Про боротьбу з корупцією» лишень цьогоріч до відповідальності було притягнуто 64 особи. Із них 34 людини – посадовці місцевих органів самоврядування (зокрема 20 – сільські і селищні голови) . «Вони землею займаються, тому така велика цифра», – пояснив статистичні дані пан Малиновський.
Разом із тим начальник управління державної служби Головдержслужби в області акцентував увагу присутніх на тому, що чимало справ пов’язані із легковажним ставленням до виконання поточних робочих завдань. «Інколи здається – дрібничка. А має серйозні наслідки», – попередив він. Ця заувага, за словами пана Малиновського, стосується, скажімо, і проведення конкурсів на посади. Якщо в оголошенні, надрукованому у ЗМІ, буде, наприклад, написано термін подання заяв «місяць» замість «30 днів», то це може стати підставою, щоб визнати конкурс недійсним. Це ж варто пам’ятати і при заповненні декларацій, де не дозволяється «забути цифри, коми чи будь-якої деталі», й багатьох інших суто робочих моментів.
Коли суд накладає на держслужбовця адміністративне стягнення – керівник має закріплене Законом право звільнити його з посади, – попередив начальник управління державної служби Головдержслужби в області.
Пан Малиновський наголосив, що корупція – загроза національній безпеці України. І в державі наразі є тенденція до покращення боротьби з нею. «Якщо раніше були гучні справи, але вони не доходили до логічного завершення в суді, то в останній рік ця тенденція зламалася», – наголосив Валентин Малиновський, спираючись на статистичні дані по Волині.
Разом із цим чимало негараздів і двояких ситуацій, на думку пана Малиновського, виникає через те, що «законодавча влада не дає врегулювати низку питань» – тобто, не прийнято закону про держслужбу. Управління державної служби головдержслужби в області, у свою чергу, щоб хоч якось зарадити ситуації, розробила рекомендації щодо того, що і як варто робити держслужбовцям, а чого не можна взагалі, і видала їх спеціальною брошурою. «Там навіть є визначення, що таке подарунок службовцю», – сказав пан Малиновський і зачитав його присутнім.
Насамкінець начальник управління державної служби Головдержслужби в області наголосив, що без прийняття згаданого закону неможливо врегулювати проблеми розмежування влади і бізнесу чи позбутися тенденції, коли керівники місцевих органів влади очолюють також у себе на місцях осередки політичних партій. Так само, як і викорінити явище, коли в держслужбу приходять за кілька років до заслуженого відпочинку, аби мати пенсії держслужбовців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus