USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Господарський суд Волині виніс чергове рішення на користь ПФ «Скорпіон-Сервіс»

30 Квітня 2009 13:24
Вчора, 28 квітня, Господарський суд Волинської області виніс чергове рішення на користь ПФ «Скорпіон-Сервіс» у спорі навколо торгово-пішоходної зони між Завокзальним ринком та торговим центром «Ювант». Про це інформують «Волинські Новини».
 
Наразі у Господарському суді розглядається два види справ з цього питання. З одного боку – за позовами «Скорпіону» до 25 підприємців, які після закінчення угод користування торговими площами продовжують на них торгувати, з вимогою звільнити територію. З іншого – за позовами цих же торговців із метою анулювати в укладених зі «Скорпіоном» угодах пункт, що дає право «відмовитися від угоди про надання в користування торгових площ в будь-який час, письмово попередивши іншу Сторону за один місяць».
 
За своїми позовами «Скорпіон-Сервіс», як повідомила його прес-служба, уже отримав перемогу у трьох справах як у місцевому господарському суді, так і в Львівському апеляційному. У решті 22 справах, які за своєю суттю є аналогічними, з невідомих причин ось уже п’ять місяців суд не може прийняти остаточного рішення. Справи у суді перебувають ще з кінця минулого року, хоча законодавство зобов’язує впоратися із розглядом таких справ протягом двох місяців. Тим більше, що перші рішення за аналогічними справами винесли ще 9 лютого.
 
Головним аргументом такого зволікання донині було очікування рішення апеляційного суду щодо трьох розглянутих справ. Тепер волинські судді чекають іншого апеляційного рішення – стосовно легітимності отримання «Скорпіоном» землі в оренду, яке, до речі, не має ніякого відношення до господарських стосунків між фірмою та підприємцями.
 
Що стосується позовів підприємців до «Скорпіону», раніше у чотирьох справах уже було прийнято рішення: припинити провадження справи у зв’язку із відсутністю предмету спору (закінченням строку дії угод). Вчора суд виніс ще одне рішення по безстроковій угоді, укладеній зі «Скорпіоном», на користь приватної фірми, відмовивши у задоволенні позову одному із активістів руху підприємців Володимиру Гвоздику.
 
Нагадаємо, що виконком Луцької міськради очікуватиме остаточного судового вердикту по конфлікту навколо торгово-пішохідного ряду між ТЦ «Ювант» і Завокзальним ринком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus