USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Готовність волинських доріг до зими перевіряє ревізор із Києва

15 Жовтня 2016 13:47
Готовність волинських дорожників до зимового періоду приїхав перевірити голова правління ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» Артем Гриненко. Чиновник на власні очі переконався в необхідності вирішувати технічні та кадрові питання, а от піску та солі на Волині достатньо на дві зими, зауважив він.

Про це стало відомо під час робочої зустрічі керівництва ДП «Волинський облавтодор» із столичним інспектором сьогодні, 15 жовтня, на території філії «Луцький райавтодор».

Столичний ревізор приїхав до Луцька одразу після інспекції доріг у Рівненській області. На Волині голова правління ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України» планує оглянути Ковельський та Любомльський райавтодор. У Луцьку Артем Гриненко оглянув автопарк, склади з піщано-соляною сумішшю та умови праці робітників «Луцького райавтодору». Про результати перевірки журналістам пообіцяли повідомити згодом, зокрема, розмістять інформацію на офіційному сайті ПАТ ДАК «Автомобільні дороги України».

Оглянувши парк снігоочисної техніки, Артем Гриненко сказав, що оновлення техніки по всій Україні планується як за рахунок бюджетних коштів, так і за допомогою лізингових програм.

«Зараз ми намагаємось отримати з бюджету 250 мільйонів гривень на оновлення техніки. Також у нас вже є перші успіхи в переговорах з міжнародними фінансовими установами про залучення коштів на оновлення спецтехніки. Таким чином, вже весною можна розраховувати на закупку хоча б 10 одиниць нової техніки на область», - каже Артем Гриненко.
Директор Дочірнього підприємства «Волинський облавтодор» Олександр Зіньков відзвітувався щодо готовності дорожньої служби Волині до зимового періоду.

Зі слів очільника облавтодору, всього на Волині є 230 одиниць власної техніки, яку планують задіювати взимку. Крім того, уклали 28 договорів на залучення 54 одиниць техніки додатково. Посипні суміші заготовлені на 100% - згідно плану. Разом із залишками з минулого року, загальна кількість посипної піщано-соляної суміші становить понад 40 тонн. Для прикладу, минулого року використали лише 20 тисяч тонн суміші.

Як розповіли дорожники, гостро стоїть проблема щодо оновлення застарілого парку очисної техніки. Наймолодші снігоочисники працюють на дорогах з 2008 року, проте основна кількість автопарку облавтодору складається з техніки, якій 25-27 років.
Проте, основною проблемою волинського автодору залишається кадрові питання. Не дивлячись на повне погашення заборгованості по заробітній платні, працівники звільняються.

«На ту кількість техніки, яку ми плануємо залучити взимку, нам не вистачає ще 40 водіїв та механізаторів», - зауважив Олександр Зіньков.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
кость Показати IP 15 Жовтня 2016 15:10
Нехай подивиться на дорогу від Колодій до Камянухи? Тому що ця дорога має бути ідеально у разі небезпеки з АС...
666 Показати IP 15 Жовтня 2016 16:35
Бл*дь яких доріг, напрямків можливо...
Спалах Показати IP 15 Жовтня 2016 17:09
Хай перевірять дорогу Прилуцьк Сапогів.
дорожник Показати IP 15 Жовтня 2016 17:37
Для ефективного контролю за використанням бюджетних коштів при зимовому утриманні автомобільних доріг необхідно встановити навігацію на дорожню техніку, яка використовується для очищення та посипання доріг. На сьогоднішній день списання ПММ здійснюється шляхом внесення посадовими особами облавтодору недостовірних даних у відповідні журнали де зазначається кількість, марка техніки та кілометраж. Вказані паперові дані неможливо перевірити, оскільки в журналі можна відобразити більший кілометраж (спидометри на дорожній техніці непрацюють), зазначити техніку яка взагалі не виходила в рейс. Таким чином, пан Зіньков понад 30% від загальної суми закупівлі ПММ привласнює, шляхом перерахування коштів через філію Маневицька ДЕД "Волинський облавтодор" на рахунки підконтрольних Зінькову сумнівних приватних структур.В подальшому ПММ постачаються за завищеними цінами та у неповному обсязі, чим завдаються збитки державному підприємству.
123 Показати IP 15 Жовтня 2016 18:18
Техника - огонь. Такая все очистит. Металлолом...
кореш Показати IP 15 Жовтня 2016 19:33
Перевірити перевірив,але дороги від перевірки безпечнішими не стали.Навіщо тоді та перевірка?
Alex Показати IP 16 Жовтня 2016 03:16
90% - ze wse schrott maschunu! Pruide negdanno zuma w Grudni,a tam pobachumo,scho wuide na Luzki napryamku...
555 Показати IP 16 Жовтня 2016 11:28
колеса можна згубити в камінь-каширському районі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus