USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ГПУ вже не підозрює Мангера у вбивстві Гандзюк

25 Квітня 2019 12:29
Генеральна прокуратура оголосила голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру нову підозру. Тепер його підозрюють не в замовленні вбивства, а в замовленні побиття Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє Українська правда.

«Тепер Мангера обвинувачують за частиною 2 статті 121 Кримінального кодексу – замовленні побиття, що передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років», – зазначає видання.

Раніше голову Херсонської облради обвинувачували в організації вбивства й умисному вбивстві. Така стаття загрожувала б позбавленням волі від 10 до 15 років або довічним ув’язненням.

24 квітня видання "Слідство.Інфо" повідомило, що п’ятьом імовірним виконавцям убивства активістки Катерини Гандзюк змінили підозру зі вбивства на умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Пізніше у ГПУ підтвердили цю інформацію і заявили, що обвинувачені надали викривальні покази щодо своєї участі у злочині та інших осіб.

Голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру змінили підозру у справі про вбивство Катерини Гандзюк з огляду на нові докази. Про це повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган, коментуючи інформацію «Слідства. Інфо» про те, що Мангера вже підозрюють у замовленні не вбивства, а побиття херсонської активістки, внаслідок якого вона померла.

«Так, Владиславу Мангеру органом досудового розслідування змінено підозру на ч.3 ст. 27 та ч.2 ст. 27, ч.2 ст. 121 КК України як організатору злочину, скоєного за попередньою змовою групою осіб. Підозру змінено, виходячи із здобутих доказів та наявних у слідства підстав» – пояснила Сарган.

2 частина 121 статті ККУ – «умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого»

«Все узгоджується з адвокатами загиблої», – запевнила Сарган.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Живуть" по-новому" Показати IP 25 Квітня 2019 14:12
Все пучком ,все порішали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus