USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Грали більше серцем, ніж головою», – головний тренер «Старого Луцька» про дві поразки від Рівного

14 Січня 2019 10:11
Тренер баскетбольного клубу «Старий Луцьк-Університет» Володимир Журжій розповів, чому його команді не вдалося перемогти у жодному з матчів проти принципового суперника баскетбольного клубу «Рівне». Він наголосив, що його підопічні дуже хотіли здобути перемогу, однак грали більше серцем, аніж головою.

Про це йшлося на післяматчевій прес-конференції.

Нагадаємо, у першій грі, не дивлячись на те, щодві чверті пройшли за рівної боротьби, «Старий Луцьк-Університет» поступився своїм географічним сусідам з рахунком 64:75, а вже наступного дня «Старий Луцьк» зазнав другої поразки, не зумівши взяти реванш.

Так, першим слово для післяматчевого коментаря отримав головний тренер баскетбольного клубу «Рівне» Михайло Переверзій, який зауважив, що після зимового відрізку, який був між першим та другим кругом, був час, коли його команда не мала ігрової практики.

«Чимало наших гравців отримали травми і ще не встигли відновитися, до того ж лише нещодавно приєднався Анісімов, який провів з нами лише чотири тренування, тому не до кінця відчуває партнерів. Ми знали, що в Луцьку буде дуже важко, оскільки тут досвідчена команда, яка грає дуже жорстко. В обох іграх ми допустили дуже багато помилок, програли підбір на своєму щиті, тому ігри були практично рівними. Ми не забили багато свої м’ячів, але дякую своїм хлопцям, вони боролися до кінця», - зазначив Михайло Переверзій та наголосив, що його команда розбере помилки у цих іграх і буде готуватися до наступних.
Капітан «Старого Луцька» Едуард Федчук, своєю чергою, відзначив, що бажання у команди було забагато, дехто не розумів, що потрібно робити на майданчику. З його слів, також не дослухалися установки на гру від тренера.

«Ви самі бачили наш жахливий відсоток кидків з гри. Не знаю, що діється, адже не можемо попасти. Ніби граємо на своєму майданчику…просто потрібно було взяти, забити та виграти. Дякую супернику за гру, а ми будемо далі боротися за плей-офф», - наголосив Едуард Федчук.
Головний тренер «Старого Луцька» Володимир Журжій подякував вболівальникам, які заповнили зал, зробили чудову спортивну атмосферу та несамовито підтримували команду.

Щодо самої гри, то тренер розповів, що, можливо, його підопічні дещо перегоріли: «Та кількість помилок, а їх було було 24…це були невимушені помилки. Можливо, у гравців було завелике бажання проявити себе саме в цьому моменті. Можна сказати, що хлопці грали більше серцем, ніж головою. Так, цей настрій потрібний, адже це принциповий для нас суперник, але баскетбол – це не лише агресія та бажання. Дуже хотілося, щоб хлопці, особливо задня лінія, грали більш розумний баскетбол. Було дуже багато емоцій і від мене зокрема, адже це дербі. Ці матчі багато визначали в плані турнірних завдань та розуміння того, чи достойні ми бути у четвірці».
Володимир Журжій відзначив, що друга гра була зовсім провальною, адже кидкова лінія, з його слів, була просто жалюгідна.

«Я вважаю, що у нашому домашньому залі можна вигравати у будь-якою команди. До того ж, «Рівне» не грало той баскетбол, який стосується його місця у турнірній таблиці. Відверто кажучи, вони грали не набагато краще, ніж ми, в них також 20 помилок. Ми непогано захищалися, але в нападі були просто безсилі, ми 15 штрафних кидків не забили – це дуже погано. Трьохочкові кидки – лише 14% у своєму залі, а Рівне реалізовує 46-47%. Так виграти неможливо», - підкреслює головний тренер.
З його слів, команда підійшла до гри не в зовсім оптимальних кондиціях, адже останні три дні перед грою хворів Едуард Федчук, який не тренувався, два тижні тому серйозна травма була у Дмитра Швагринського.

«Навіть при такій грі у нас були шанси, але при такій кількості помилок і в кидках, і в передачах було дуже важко», - резюмував Володимир Журжій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus