USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Громадян, які досягли 25-річного віку, невдовзі почнуть викликати в ТЦК для уточнення даних та медогляду

5 Квітня 2024 14:05
Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки викликатимуть громадян, які досягли 25-річного віку, для уточнення облікових даних, проходження медичного огляду та оформлення відповідних військово-облікових документів.

Про це йдеться в повідомленні Генерального штабу Збройних сил України.

Рішення прийнято після набуття чинності підписаного президентом України закону, що передбачає зниження віку перебування громадян на військовому обліку призовників із 27 до 25 років.

Як наголошують в Генштабі, «удосконалення організації військового обліку призовників здійснюється в контексті реформування системи підготовки громадян до проходження військової служби та готовності до виконання конституційного обов’язку із захисту Батьківщини».

Читати ще: Президент підписав закон про електронний кабінет військовозобов'язаного

Генштаб також звертає увагу, що проєкт закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку», ухвалений у першому читанні Верховною Радою України, передбачає скасування строкової військової служби та введення замість неї базової військової служби та базової загальновійськової підготовки. Зокрема, передбачається можливість вибору призовниками року проходження базової військової служби до досягнення ними 24-річного віку.

Як повідомлялося, президент України 2 квітня підписав закон про зменшення мобілізаційного віку з 27 до 25 років, ухвалений Верховною Радою ще в травні 2023 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Правда Показати IP 6 Квітня 2024 08:48
Це ті, що в 19 голосували "по пріколу",ну що ж починайте "ржати",ви ж так цього прагнули.Дійде черга і до 23 річних...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus