USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Громадські активісти з районів просять допомоги в Луцька

17 Червня 2014 14:23
Громадські активісти з різних куточків Волині зібралися за круглим столом, аби скоординувати свої дії. Вони кажуть, що в глибинці складно проводити люстрацію і боротися з корупційними системами, бо не вистачає підтримки від місцевих жителів.

Круглий стіл на тему «Громадянське суспільство на Волині: виклики після Євромайдану» відбувся у конференц-залі «ВолиньМедіа» сьогодні, 17-го червня.

Більше десяти представників різних громадських організацій області поділилися досвідом та говорили про подальші дії. Зокрема, люди з районів сказали, що для більш ефективних змін в глибинках необхідно, аби з Луцька громадські активісти приїжджали їм на допомогу. Також просили колег з обласного центру проводити тренінги, аби у своїх районах, містечках чи селах активісти вміли ефективно діяти.

«Нам не просто працювати з владою, до нас не дуже прислухаються. Приїдьте до нас із Луцька, допомагайте підтягувати людей, діліться досвідом, щоб люди могли ефективно діяти, як громадянське суспільство», - звернувся до учасників круглого столу представник Громадської ради Іваничівського району Іван Пасічник.

Про ситуацію в Любешові розповідає учасник громадського об’єднання «Майдан» Михайло Савчук.

«Ми - далекий район, Луцьк про нас мало знає. У нас зараз ситуація склалася так, що наше об’єднання несе на собі весь тягар громадських ініціатив, бо політичні організації інертні. Нам вдалося висунути свою кандидатуру на голову райдержадміністрації, однак люди дуже песимістично налаштовані, не тиснуть належно на представників старої влади, а ті продрвжують свою справу. От, наприклад, ми даємо запит щодо корупційних схеми, а людина іде на лікарняний, потім повертається на роботу й іде у відпустку. Прокурор майже нічого не робить в районі, теж дає відписки», - розповідає Михайло Савчук.

Представник громадськості з Рожищ теж просить про підтримку в районі.

«У нас люди говорять, що зараз війна, і немає чого робити зміни. Є ще один стереотип, коли говорять, мовляв, не можна міняти тих представників влади, які зараз є, бо на їх місця немає належних фахівців. Мало людей активні. Треба підтримувати громадських активістів з районів, громадським активістам з Луцька - приїжджати для дискусій, долучати знайомих, ділитися досвідом», - говорить Оксана Петрук.

Голова Асоціації захисту прав малого і середнього бізнесу Волині Ігор Дильов каже, що дійсно дуже важко проводити зміни в районах, бо люди бояться, що на їхній бізнес будуть чинити тиск.

По завершенню круглого столу усі учасники об’єдналися контактами та домовилися підтримувати зв’язок через соцмережі. Окрім того, їх запросили на тренінг «Антикорупційні інструменти як засоби впливу громадаянського суспільства на дотримання прозорості бюджетного процесу. Навчання заплановані на 26-27 червня за адресою: Луцьк, вулиця Ковельска, 2, офіс №7.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
луцький Показати IP 17 Червня 2014 14:35
Молодці, добре що не втрачаєте сил далі боротися. от тільки дивно що той нарваний Климчук із самооборони припхався, кругом де не є іде, щоб попіарити свій фейс
луцькому Показати IP 17 Червня 2014 14:42
то може він і молодець, що він кругом є?? може, людині якраз і небайдуже, що відбувається в нас? на відміну від декого, хто тільки і вміє, шо вистрочувати анонімні коменти
555 Показати IP 17 Червня 2014 14:56
Шелеп галочку поставив, круглий стіл провів, гроші витратив, а все, як було, так і залишиться)))
Лучанин Показати IP 17 Червня 2014 16:10
Цим "активістам" пора кінчати займатися дурницями, про це їм кажуть місцеві жителі, а це якраз той народ, що годує і владу і тих легкобітників, що називають себе активістами. Вони ж не хочуть себе назвати дійсними іменами, а саме - дармоїдами!
Дзюньо Показати IP 17 Червня 2014 18:30
До роботи, сапку в руки і земельку рідну обробляти, неньку Україну піднімати-от в цьому я бачу громадську позицію, а дармоїдам місце на передовій з автоматом в руках.
222 Показати IP 17 Червня 2014 21:17
Оксана Петрук це хто?
лучанка Показати IP 17 Червня 2014 21:55
просять хай поїдуть допоможуть по селах косити і згрібати сіно полоти буряк бульбу дуже багато роботи по селах тільки треба працювати здоровим хлопцям а не дурницями займатись
свій Показати IP 17 Червня 2014 22:56
Вже не раз бачили приїзд "з допомогою". Хай в Луцьку наведуть лад скрізь і люструють. Тоді і їхати не треба нікуди. На прикладі побачим.
10 Показати IP 18 Червня 2014 08:29
Пора, хлопчики, пора вам помахати ручкою.Як ви не зрозуміете, що ви не можете керувати державою, бо у вас інтелекту бракуе. Ви ж тільки всім заважаете! Адже серед вас більшість без освіти, практичного досвіду і всі ви нереалізовані, тобто не змогли дати державі користь- ось і біснуетесь.ПА-ПА.
де справедливість Показати IP 18 Червня 2014 09:30
хай би ті роумники на сід їхали нечить виганяти, а не тут із себе героїв клеять, як і той Коимчук - Самооборона Волині...., та ні, це самопіар на Волині. Хай би їхав воювати, от тоді показав би, що він чогловік
Майданівка Показати IP 18 Червня 2014 10:10
Революція продовжується, треба боротись і надалі. У районах живуть і працюють прекрасні люди. А корупція сама не зникне, її варто спільно долати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus