USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Громадські лідери Волині хочуть виступити єдиним фронтом. ФОТО

24 Квітня 2009 08:53
Громадським організаціям області слід шукати шляхи до зближення, – вважає очільник АМоРе Михайло Шелеп. Лідери недержавних об’єднань Волині під час круглого столу «Нові стандарти в діяльності громадських організацій - крок до розвитку» позитивно відгукнулися на ідею консолідації зусиль. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
На думку організаторів обговорення, а саме голови ВОМГО «Асоціація молодих реформаторів» (АМоРе) Михайла Шелепа, громадські організації на Волині часто існують «автономно». На думку пана Шелепа, «робота наодинці – вчорашній день». Лідер АМоРе вважає, що громадським організаціям області слід шукати шляхи до зближення. Михайло Шелеп запропонував представникам третього сектору проводити регулярні зустрічі в неформальному колі – раз на один-два місяці.
Пан Шелеп вважає, що ідея громадських рад при різних владних структурах «зараз буксує». Тому необхідним є створення громадської ради самих організацій, «а не при комусь», - сказав очільник молодих реформаторів. Він також зазначив, що недержавним організаціям слід активізувати діяльність в районах Волині.
Михайло Шелеп порушив і питання співпраці громадських об\'єднань з органами влади у області. Адже влада про свої рішення повідомляє третьому сектору постфактум. «Асоціація Молодих Реформаторів» відмовилась від фінансування свого проекту з міського бюджету Луцька. Проект коштував понад 4 тисячі гривень. Натомість, за словами пана Шелепа, його організація здійснюватиме моніторинг використання бюджетних коштів на реалізацію молодіжної політики. Нарікає громадський діяч і на недостатнє інформування з боку влади про свою діяльність.
Слова керівника АМоРе були здебільшого підтримані присутніми. Так, представник Асоціації захисту прав молоді Волині Петро Верзун вважає, що варто організувати проект громадських організацій без залучення донорів. Це дозволило би вирішити проблему пошуку волонтерів, кваліфікованих спеціалістів тощо. Пан Верзун розповів, що перебуває у п’яти громадських радах і є головою Громадської ради при Луцькому міському голові. Проте найдієвішою Громадською радою на Волині Петро Верзун вважає ту, яка діє при управлінні МВС у області.
Голова ВОГО «Волинський блок» Антон Сосновський скептично поставився до ідеї об\'єднання громадських організацій Волині. «Згадайте історичний досвід», - зазначив пан Сосновський. Він натомість радить: «є мета діяльності організації – виконуйте». Натомість голова Студентської ради Волинського національного університету імені Лесі Українки Майя Варченко - за об\'єднання представників третього сектору, але на неформальній основі. На думку Майї Варченко, наразі волинські громадські організації належно не співпрацюють між собою.
Заступник голови правління Волинського прес-клубу Богдана Стельмах зазначила, що варто поставити питання про виділення приміщення під потреби громадських структур області. Петро Верзун вважає, що наразі це нереально.
Довідково:
Круглий стіл організований Волинською обласною молодіжною громадською організацією «Асоціація Молодих Реформаторів (АМоРе)» з нагоди 10-річчя від дня створення організації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus