USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Громадську раду при губернаторові переформатують через неефективність

21 Травня 2009 16:31
Робота громадської ради при голові Волинської ОДА Миколі Романюку – неефективна. Про це йшлося сьогодні, 21 травня, під час засідання громадської ради, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Формальним приводом для проведення засідання громадської ради стало затвердження плану заходів з реалізації концепції сприяння органами виконавчої влади розвиткові громадянського суспільства в області на цей рік.
Однак після кількахвилинної промови на цю тему начальник відділу взаємодії із суб’єктами політики та громадськими об’єднаннями управління внутрішньої політики та зв’язків із громадськістю ОДА Анатолій Махецький озвучив іншу тезу.
Він розповів, що управління визнає деякі недоліки у роботі громадської ради, але цьому сприяє певною мірою пасивність громадських об’єднань. Тому є ідея не просто реанімувати раду, але й створити умови, коли її робота стане ефективною. Думку громадськості потрібно враховувати не лише при схваленні рішень, але й при їх розгляді, – переконаний пан Махецький.
Тож управління внутрішньої політики ОДА пропонує переобрати голову громадської ради та його заступників, утворити правління для вирішення поточних питань, а для оргроботи – секретаріат. Зі свого боку, владці готові надати оргтехніку, засоби зв’язку, приміщення для роботи громадської ради та її робочих груп.
Натомість член громадської ради, голова «АМоРЕ» Михайло Шелеп певен: «Треба дійти порозуміння – як голова ОДА бачить громадську раду, і як її бачать громадські організації». Він розповів: не є секретом, що громадську раду створили за вказівкою з Києва і на її засідання виносили лише питання, які насправді вже вирішені. У пана Шелепа навіть була думка вийти із громадської ради, аніж перебувати в її лавах «для галочки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus