USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Губернатор Волині попросить Тимошенко роз’яснити ситуацію на ринку ліків

20 Жовтня 2008 09:30
Голова облдержадміністрації Микола Романюк прокоментував ситуацію, що склалася на фармакологічному ринку держави. Про це 20 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
Упродовж останнього тижня в Україні несподівано і стрімко подорожчали ліки. «Така ситуація боляче вдарить по кишенях, в першу чергу, малозабезпечених верств населення», – зазначив у коментарі голова облдержадміністрації Микола Романюк.  «Пошук виходу із  цієї ситуації лягло на плечі місцевих органів влади, оскільки загрожує зростанням суспільної соціальної напруги і погіршенням рівня здоров’я населення. Проблему треба вирішувати негайно», – наголосив він.
Найбільші фармацевтичні дистриб’ютори виправдовують збільшення оптових цін на ліки зростанням курсу купівлі-продажу долару США. На думку пана Романюка,  цей фактор не може виправдати такого різкого стрибка цін. Адже з 29 вересня по 9 жовтня долар зріс лише на 12%. Натомість відпускні ціни оптових компаній дистриб’юторів зросли на 30%, а роздрібні ціни в окремих випадках – на 70-90%.
«Виникає підозра, що в умовах складної економічної та політичної ситуації в державі хтось вирішив нагріти руки на вразливих верствах населення», – наголосив голова облдержадміністрації. Він також розповів, що місяць тому Прем’єр-міністр проводила зустріч з Асоціацією  фармацевтичних виробників України, де було  домовлено і публічно оголошено про зниження або замороження цін ліки.
За словами Миколи Романюка, місцеві державні адміністрації у цьому питанні є заручниками ситуації. «Ми звернемося  до Прем’єр-міністра із закликом вжити негайних заходів і роз’яснити громадянам ситуацію, яка виникла на ринку ліків», – запевнив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пєтя і Вася Показати IP 20 Жовтня 2008 12:18
Миколо Ярославовичу! Розяснюю ситуацію: ціни на ліки незаконно підскочили. Викличте оптових продавців ліків, навіть тих чиї рахунки у Приватбанку, поставте їх під загрозу щоденного контролю з боку всіх відповідних структур і ціни знизяться. Не будете знати як поступити в тій чи іншій ситуації, не бійтесь, звертайтесь, підскажемо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus