USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Бурштинову справу» доручили військовій прокуратурі. ОНОВЛЕНО

7 Липня 2016 09:21
Головна військова прокуратура буде розслідувати кримінальне провадження про незаконний видобуток бурштину на Рівненщині за рішенням генерального прокурора України Юрія Луценка. Про це в ефірі “5 каналу” повідомив заступник генпрокурора — головний військовий прокурор Анатолій Матіос, - інформує УНН.

“За рішенням Генерального прокурора, який є вершиною прокурорських повноважень, це розслідування було доручено нам”, — заявив Анатолій Матіос та додав, що не оскаржував такого рішення.

З його слів, загальна сума отриманих чільними фігурантами “бурштинової справи” хабарів становить 1,3 мільйона доларів.

Як повідомляло Інфомаційне агентство Волинські Новини, в понеділок, 4 липня 2016 року, правоохоронці викрили та затримали членів організованого злочинного угруповання, яке займалося незаконними оборудками з видобування бурштину.

До складу вказаного угруповання входили працівники правоохоронних органів регіону, а очолювали вказану злочинну схему заступник прокурора Рівненської області, підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ та два колишніх начальника райвідділів поліції. Загалом угруповання, до якого також входили голови райдержадміністрацій, керівники районних прокуратур, керівники лісгоспів, а також представники криміналітету, налічувало 32 особи.

Головною військовою прокуратурою Генеральної прокуратури України до ЄРДР внесено відомості про вчинення кримінальних правопорушень, передбачених статтею 225, частиною 3 статті 368, частиною 4 статті 426-1, частиною 3 статті 240, частиною 5 статті 191, статтею 364 КК України.

Спецоперація «Бурштин» на Рівненщині триває, все відбувається під грифом «цілком таємно». Учора слідчі вилучили 1,5 тонни бурштину, валюту, зброю, офісну техніку; виявили «чорну» бухгалтерію, схему розподілу коштів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК РІВНЕНСЬКА «МАФІЯ У ПОГОНАХ» ЗАРОБЛЯЛА НА ВОЛИНСЬКОМУ БУРШТИНІ

Сьогодні вранці "Українські новини" повідомили, що прокурор Рівненщини Анатолій Ковальчук «вилетів» із крісла після бурштинової спецоперації.

Так, Генеральний прокурор України Юрій Луценко своїм наказом звільнив Анатолія Ковальчука з посади прокурора Рівненської області. Раніше Анатолій Ковальчук подав у відставку.

Нагадаємо, нелегальний видобуток бурштину - це глобальна проблема трьох областей України: Рівненської, Житомирської та Волинської. Поки влада не впроваджує дієві методи врегулювання ситуації та повернення видобутку в законне русло, на Волині, варіантом вирішення бурштинових проблем стало створення комунального підприємства «Волиньприродресурс». Так, під час сесії Волинської облради 19 травня депутати проголосували за пропозицію надати 51 тисячу гектарів надр у користування комунальному підприємству «Волиньприродресурс», що працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторами. Як свого часу говорив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, з тих коштів, які будуть заходити на комунальне підприємство, 25% має йти на користь села, 25% - в районний бюджет і 50% - в обласний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus