USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Гуртожиток на Привокзальній - уже в комунальній власності

30 Вересня 2015 11:33
Скандальний гуртожиток, що на вулиці Привокзальна, 13а у Луцьку, остаточно передали у комунальну власність.

Про це стало відомо під час засідання 78-ї сесії Луцької міської ради.

На початку сесії досить красномовну доповідь на підтримку мешканців гуртожитку виголосила депутат Луцької міської ради Олена Голєва, яка, до слова, раніше не надто йшла з ними на контакт. Однак наразі вона зазначила, що не робила цього раніше, бо, мовляв, «мешканці будинку не були готові до відновлення його власним коштом».
«Перш, ніж виголосити проект рішення, вважаю за необхідне сказати декілька слів. Один гуртожиток – це близько 100 квартир. Люди мріють про особисте житло, яке вони хочуть відбудувати та доглядати. Дехто запитує: «А чому Голєва хоче віддати житло людям тільки зараз, а не рік тому?». Кажуть, що я віддаю аварійну споруду, на яку в міста немає коштів. Раніше люди не були готові взяти на себе відповідальність по відновленню будинку. Але вони дозріли до цього, при умові, що будинок буде повністю в їхній власності. Я не вагалась, бо місту не доведеться витрачати кошти не ремонт споруди - люди зроблять це самі», - таким був виступ однієї з акціонерок будівлі - Голєвої.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що мешканці гуртожитку, що у Луцьку на вулиці Привокзальна, 13а, б’ють на сполох – їхня оселя в критично-аварійному стані. Однак акціонери, яким належить будинок, і які власною безгосподарністю довели помешкання до руйнування, вперто не бажають йти на контакт із мешканцями та ігнорують будь-які спроби дійти компромісу.

Так, член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зазначив, що нинішня ситуація на вулиці Привокзальна – добрий приклад самоорганізації населення, адже люди за власні кошти замовили технічну експертизу помешкання. Тому депутат звернувся до колег із проханням підтримати проект рішення, що стосується передачі гуртожитку у комунальну власність.
«У нас завжди робляться жести доброї волі, тобто на тобі Боже, що мені не гоже», - зіронізував депутат Луцької міськради Анатолій Бірюков.
Однак, не зважаючи на «колючі зауваження», голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов подякував акціонерам товариства, яке володіло скандальним гуртожитком, і мало змогу передати його у власність людям.
«Таких випадків було всього 2 за всю мою юридичну практику. Ще один аналогічний випадок – гуртожиток на бульварі Дружби народів, 4. Тому я звернувся до директора ПАТ «Електротермометрія» з пропозицією наслідувати приклад акціонерів будинку на вулиці Привокзальна, 13а», - зауважив обранець громади.

Тож, луцькі депутати рішення прийняли, проголосувавши «за» у 33 голосів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus