USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Аварійний гуртожиток на Привокзальній таки передадуть у комунальну власність

26 Червня 2015 23:43
Аварійний гуртожиток, що у Луцьку на вулиці Привокзальній, 13а, врешті-решт, після довгої тяганини передадуть у комунальну власність міської ради. Однак, остаточне рішення приймуть під час зборів акціонерів 14 серпня.

Про це стало відомо на зустрічі громади у дворі скандального будинку.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що мешканці гуртожитку, що знаходиться у Луцьку на вулиці Привокзальній, 13а, б’ють на сполох – їхня оселя в критично-аварійному стані. Однак акціонери, яким належить будинок, і які власною безгосподарністю довели помешкання до руйнування, вперто не бажають йти на контакт із мешканцями та ігнорують будь-які спроби дійти компромісу.

Варто додати, що сусідній будинок, що за адресою Привокзальна 13, уже передали у власність мешканців, а от 13а до сих пір залишається у якості міжвідомчого житла ВАТ Луцьке виробниче торгівельно-швейне підприємство «Волинь».

Зі слів мешканців аварійного будинку, акціонери, серед яких є й депутат Луцької міської ради Олена Голєва, донедавна не бажали йти з ними на контакт і вперто ігнорували будь-які прохання про зустріч.

Тим часом, стан помешкання з кожним днем стає все більш критичним, адже будівлю здали в експлуатацію ще у 60-их роках. З тих пір її не ремонтували. Чого лише варті дашки над під’їздами, які тримаються, так би мовити, на «доброму слові» й от-от впадуть людям на голову.


Утім, не зважаючи на те, що мешканці справно платять кошти за утримання будинку, акціонери «палець об палець не вдарили» для того, аби не довести гуртожиток до руйнування. Натомість, відремонтувати будівлю не можуть і самі мешканці, оскільки вони не є власниками неприватизованих квартир.
Тож, 26 червня на зустріч із мешканцями прибули депутати Луцькради та члени депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов та Ігор Поліщук, які взяли на особистий контроль спірне питання й поставили за мету допомогти мешканцям привласнити гуртожиток.
Прибула на зустріч й одна з акціонерок товариства – депутат Луцької міської ради Олена Голєва. У присутності мешканців вона пригадала, що під час сесійного засідання депутати розглянули та підтримали проект рішення про згоду щодо передання гуртожитку у комунальну власність.



З її слів, це потім дасть змогу мешканцям приватизувати власні кімнати.
«Що таке згода? Це - намір міської ради прийняти проект рішення. Тож, згода у нас є. Але тепер нам потрібно зробити загальні збори акціонерів. Для цього варто написати лист з підписами мешканців, у якому б ішлося про те, що вони дійсно згодні віддати помешкання у комунальну власність», – підсумувала депутат.

До слова, збори акціонерів проведуть 14 серпня 2015 року.
Як пояснила Олена Голєва, у власність акціонерів, яких налічується близько 500 чоловік, помешкання перейшло у 1989 році. Сама ж Голєва має 11% акцій.

На думку обраниці громади, найзапекліша боротьба розпочнеться вже після передачі будівлі.

З її слів, може трапитися й так, що після передачі помешкання у власність міської ради, ймовірно, квартири можуть захотіти отримати й самі депутати або ж їхні родичі. Тим часом, від швейної фабрики у черзі на отримання житла стоїть не менше, ніж 20 чоловік, серед яких є жінка, якій от-от народжувати, а ще багатодітна мати. Тому їх планують заселити у ті 19 квартир, що наразі порожні.

Зауважимо, що самі мешканці гуртожитку під час зборів висловили бажання змінити свого керуючого. Так, на зміну попереднього коменданта, діяльністю якого, до слова, вони дуже незадоволені, прийде нова «очільниця» будинку. Нею стане Валентина Васєвич.
Насамкінець, містянам запропонували визначитись із тим, хто ж доведе почату справу до кінця і відремонтує помешкання – Олена Голєва чи благодійний Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк».

На це депутат Луцькради Андрій Осіпов відповів, що було б логічно, якби вирішенням наболілих питань займались акціонери.

«Для чого ми будемо конкурувати і забирати одне в одного справи? Наше завдання було привернути увагу до ситуації. Я щиро вірю, що зовсім незабаром проблему вдасться вирішити. Конкретно я ж можу підтримати вас у міській раді під час голосування чи прийти на збори з мешканцями, якщо запросите», – зазначив народний обранець.
Він зауважив, що, на його думку, найкращим варіантом для усіх буде передача будинку на утримання самих мешканців з подальшою перспективою створення ОСББ. Для цього потрібно передати будинок у комунальну власність та отримати згоду від усіх акціонерів.

Нагадаємо, 24 червня депутати Луцької міської ради прийняли рішення про те, що міська рада згідна прийняти гуртожиток на вулиці Привокзальна, 13 в комунальну власність.

Гуртожиток на вулиці Привокзальна, 13 а
Вхід до підвалу помешкання
Грибок на стінах у під'їзді
Похилені батареї
Сходова клітка
Стан розподільчої електричної коробки у під'їзді
Стіни у під'їздах
Депутат Луцькради Ігор Поліщук
Новий комендант скандального гуртожитка Валентина Васєвич
Мешканці гуртожитка голосують за те, аби передати помешкання у комунальну власність
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Валя Показати IP 26 Червня 2015 23:57
Оце я називаю роботою депутатів і результатом, а не породніми балачками. Дякую Осіпову і Поліщуку за те, що дожали питання.
Галя до Валя Показати IP 27 Червня 2015 09:03
Дожали, дожали, яка ж ви вразлива)) дуже цiкавi хлопцi, один ще й в такому "вразливому" нарядi, вiрно?))) пам'ятайте, хлопцi бувають мiнливi, iм процес цiкавiше за результат.
міша Показати IP 27 Червня 2015 08:03
вибори вибори, кандидати №№дори...
Хлоп Показати IP 27 Червня 2015 08:26
Хто буде робити ремонт, Голева чи Новий Луцьк? Пiсля передачi в коммунальную власнiсть?)) То тiльки ВН не знае, що окрiм мiста нiхто пальцем не пошевельне, але "привертати увагу", безумовно, бажаючих знайдеться, починаючи з "бойового листка" пана Осiпова
Аха до Хлоп Показати IP 27 Червня 2015 13:05
"Акціонерка" в свій час віджала підприємство разом з іншими "акціонерами" а тепер з понтом його жителям повертатиме - бо утримувати нікому не хочеться. Голєва 2-3 роки тому з шумом "лєтнік" біля басейну закрила щоби "діти не бачили як пиво пють" - через пару тижнів в 100 метрах відкрився новий гадюшник - де думаєте? біля дитячої бібліотеки! відразу збоку - з однієї сторони дитяча бібліотека - з іншої гральні автомати, які ніхто не бачить)))) во депутатка працює!) вибори на носі - повилазило кодло... Запамятайте цей момент - всерівно ж заних знов, дурні, голосувати будете)
123 Показати IP 27 Червня 2015 10:04
Ну во первых, неясно какое решение примут акционеры, так что тут еще бабушка надвое... А если решат отдать, то ремонт нужно будет делать за счёт бюджета города, коммунальная собственность.
вася Показати IP 28 Червня 2015 00:09
Ви шановні погано читаєте. Там ще 19 квартир порожніх, які можна хапнути без лишнього шуму))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus