USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські нардепи використовують дипломатичні паспорти у власних цілях?

1 Листопада 2016 17:17
259 дипломатичних паспортів, оформлених народним депутатам України, досі не повернені на зберігання до Міністерства закордонних справ України. Усі 259 народних депутатів, які тримають на руках диппаспорти, ніяк не могли перебувати у відрядженні одночасно. Серед інших, диппаспорти не повернули і троє волинських нардепів – Ігор Гузь, Ігор Лапін та Сергій Мартиняк. Про це у відповідь на запит «Слова і Діла» повідомили в управлінні забезпечення міжпарламентських зв’язків апарату Верховної Ради України.

Наразі триває перевірка, кому зі списку з 259-ти осіб дипломатичний паспорт знадобився на законних підставах, а хто використовував його у власних цілях усупереч законодавству.

Згідно з указом Президента України №264/2015 від 12 травня 2015 року «Про дипломатичний та службовий паспорти України», диппаспорти видаються нардепам виключно на термін виїзду у службове відрядження за кордон і підлягають поверненню на зберігання Міністерству закордонних справ України протягом десяти днів після завершення терміну, на який вони були видані. Втім, до прикладу, на сьогоднішньому пленарному засіданні відсутні лише 65 народних депутатів, а на попередньому, 21 жовтня, не зареєструвалися 100 парламентарів. Таким чином, усі 259 народних депутатів, які тримають на руках дипломатичні паспорти, ніяк не могли перебувати у відрядженні в цей період.

89 народних депутатів від фракції «Блоку Петра Порошенка» не повернули у встановленому законом порядку дипломатичні паспорти, видані їм для здійснення закордонних відряджень.

62 народних депутати, які не здали свої диппаспорти, належать до фракції «Народного фронту», 27 – є позафракційними.

Серед представників «Опозиційного блоку» дипломатичні паспорти на зберігання до Міністерства закордонних справ не повернули 20 нардепів, «Радикальної партії» й «Самопомочі» – по 18, «Батьківщини» – 12.

Найменше порушників виявилось у «Відродженні» – 6 депутатів та «Волі народу» – 5 нардепів.

«Слово і Діло» знову звернулося до апарату Верховної Ради, щоб з’ясувати, кому зі списку, наведеного нижче, дипломатичний паспорт знадобився на законних підставах.

Поки ж, публікуємо прізвища всіх, хто станом на 25 жовтня не здав документ на зберігання до МЗС України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 1 Листопада 2016 18:53
Наші депутати давно вже "начхали" на наші закони, що хочуть те і роблять , це "приклад" для виборців ... На слідуючих виборах ,наші громадяни переважну більшість із них знову оберуть,- за гарні, "чесні" обіцянки. Люди добрі робіть правильні висновки і виводи , будьте мудрішими !!!!!
хома Показати IP 1 Листопада 2016 20:18
який народ така і влада

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus