USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Блок Порошенка виправдовується. «Свобода» скаржиться. Лапін і Гузь - герої?

25 Грудня 2014 17:02
Свободівці скаржаться на експлуатацію їх ідейної платформи, в Блоці Петра Порошенка кажуть, що Президенту поставили зависоку планку, однак на досягнення мети потрібен час. Так вони коментують представлений волинянам рейтинг. А ось успішним політиком Волині 2014 року називають чинного народного депутата. Найневдалішим політиком, зі слів так званих експертів, став колишній голова облдержадміністрації.

Центр політичного аналізу та виборчого консалтингу оприлюднив думки експертів, які визначили рейтинг регіональних політиків, партій та подій 2014 року. 21 експерт з 19 по 24 грудня визначалися з відповідями на запитання, які їм поставив ЦПАВК.

Експерт ЦПАВК Володимир Павлюк під час зустрічі з політологами, місцевими політиками, журналістами озвучив результати експертного опитування. Він додав: на ситуацію в регіоні вплинули загальнодержавні політичні події. Відтак, результати можуть бути відлунням важливих подій в Україні.

Так, тут визначилися з кандидатурою найуспішнішого регіонального політика. Ним назвали народного депутата Ігоря Гузя. Мотивація експертів в цьому питанні – кадрові досягнення політика: посада заступника голови облради, обрання нардепом, очільництво обласним осередком Народного Фронту, ще й призначенням заступником голови комітету Верховної Ради із закордонних справ.

Назвали й регіональних політиків, які зазнали найбільше втрат у 2014 році. Так, на думку ЦПАВК, найбільше втратив екс-голова ОДА Олександр Башкаленко, який побув на посаді лічені дні. Він на три позиці обігнав свободівця Анатолія Вітіва, який позбувся звання народного депутата України, оскільки ВО «Свобода» програла вибори до парламенту.

Несподіваним успіхом вважають респонденти обрання народним депутатом Ігоря Лапіна, який переміг на виборах від Луцька. Щоправда, доктор політичних наук Валентин Малиновський з цим пунктом не погодився: «Ігор Лапін… Я в ньому не бачу великого політичного лідера. Пройшов на хвилі участі в АТО, ходить в камуфляжі. Але я не бачу в його риториці серйозного впливу. З падінням впливу військових він втратить увагу політологів»

Найуспішнішими партіями на Волині називають «Народний фронт», «Самопоміч», «Самооборону» - як політичні сили. А ось Блок Петра Порошенка не увійшов навіть до п’ятірки, оскільки згідно з результатами парламентських виборів саме Народний Фронт і Самопоміч отримали виcокі результати. Такі незавидні показники прокоментував лідер обласного осередку партії Роман Романюк: «У населення надто високі очікування відносно можливостей президента. Але на реалізацію планів потрібні час, зусилля. Це як приклад з драбиною – щоб зійти на 25 сходинку, треба пройти ще 24».

Найбільше втрат цього року, на думку опитаних, зазнали Партія регіонів, Батьківщина, та ВО «Свобода». Проте в «Свободі» вважають більш показовими суспільні процеси. Зі слів керівника прес-служби «Свободи» Петра Герасименка, гасло «Слава Україні», яке нині масово використовують замість привітання, використовували представники Свободи ще задовго до Майдану, відтак саме таку манеру вітання, переконує, «запозичили» в «Свободи». Також «люстрацію підхопили всі сили і вигідно його експлуатують», антиолігархічні ідеї теж використані зі свободівської програми, а політичні конкуренти «використовують всі гасла».

З-поміж найбільш важливих політичних подій, антитерористичній операції відвели третє місце. На першому, вважають тут, - Революція гідності, на другому - смерть екс-голови ОДА Бориса Клімчука. До слова, на четвертому місці - відставка Бориса Клімчука.

«Великим політиком можна назвати Клімчука, бо він ситуацію тримав у руках. Якщо дивитися політологічно, то відхід Клімчука – то великий крок», - вважає екс-голова Горохівської РДА Сергій Годлевський.

Своєю чергою, учасник ЦПАВК Михайло Шелеп вважає, що покійний Борис Клімчук всю роботу організовував на основі власного авторитету. А системи він не збудував, інакше б ця система працювала б і без нього, а не розпалася з його відходом.

Оцінювали опитувані і роботу нинішніх очільників облдержадміністрації облради. Так, 55% опитаних експертів визнали роботу Володимира Гунчика незадовільною.

«Експерти відзначили, що Гунчик є залежний від середовища. У нього немає ні стратегії в роботі голови ОДА, немає стратегічних цілей. Експертів не влаштовує рівень і якість комунікації між головою ОДА і громадськістю. У нього немає команди, яка б з ним разом працювала» , - каже член ЦПАВКу Володимир Павлюк. Крім того, нині на Волині – небезпечна ситуація, оскільки всі райдержадміністрації залишилися без голів, а лише в двох волинських РДА є заступники керівників. Власне, експерти не виключають, що Володимира Гунчика президент може звільнити за незадовільну роботу.

Роман Романюк пояснює ситуацію з безвладдям тим, що кандидатури нових очільників райдержадміністрацій три місяці не погоджує Прем’єр-Міністр. А Сергій Годлевський каже: звільнили всіх без пояснень, ні з ким з голів навіть не зустрічалися.

Незадовільно оцінили також і роботу голови облради Валентина Вітера, оскільки нині він, на думку респондентів, займається лобіюванням бізнесових і політичних інтересів.

Власне, респонденти поділилися і своїми прогнозами щодо розвитку ситуації в регіоні. Зокрема, пророкують Волині поглиблення економічної кризи, сподіваються все ж на адміністративно-територіальну реформу, але очікується й розчарування людей ситуацією в країні і владою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
бред Показати IP 25 Грудня 2014 17:03
покажіть мені тих експертів, хай розкажуть що вони думали як таку ахінею написати
Волинянин Показати IP 25 Грудня 2014 17:09
Виявляється,що у нас на Волині найрейтинговіший -аферист.Ну-ну.
бредятина Показати IP 25 Грудня 2014 17:10
дурнІшого матерІалу ще не бачив гузятина не пройде що вже зробив гудзик І лапоть
Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 17:11
Товарищ,Експерт ЦПАВК Володимир Павлюк а вы ,случайно ,с лавровым самокрутку одну на двоих не курили? Он тоже "сильные" идеи выдает:)))))
месник Показати IP 25 Грудня 2014 17:12
Да нечим вони не думали!!! Гузя успішнішим політиком назвати!!! Гузь напевно всі Івахівські гроші викинув, щоб про ньоготаке сказали))))
Олесь Показати IP 25 Грудня 2014 17:21
розумію прочитане так- Всі козли- Климчук- молодець. Безумовно-політиків калібру Климчука на Волині, нажаль зараз немає. Але БП- політик минулої генерації, совітської системи. В рамках Системи він для Волині лобіював в Київі багато... Школи, дитячі садки , котельні, медецина.... Проектувались, фінансувались, будувались... (Був ще й другий бік медалі- Але БП- НА ПРАВДІ, не будемо) А теперішні, господарі кабінетів нажаль- хлопчаки з рогатками..... Стратегії нема, про тактику вони не чули- головне ПЕРЕЖИТИ ЛЮСТРАЦІЮ...... Про депутатів - дебільна Волинь(як не сумно) - попереду України знов вибрала олігархів - Еремеева, івахіва, Мартиняка- І, якщо перших дврх вибрало полісся(за вікна і обіцянки), то курчака горохівщина!!!! Не розумію... Правда тандем гузь - лапін теж "не надихає"
анонімус Показати IP 25 Грудня 2014 17:45
в свободи хіба є патент на патріотизм?
Олесь до анонімус Показати IP 25 Грудня 2014 18:16
Свобода Хотіла мати такий патент. І мала ШАНС. Але тягнибок не зміг конвертувати довіру людей у справи. Ні його вітіви і мельники. Тут "дешеві панти" не проходять. Люди не дурні, інфи в інтернеті доить. Ну не Політики вони ... Так,імітатори. Мали можливість і НІЧОГО не зробили... - результат - на звалище невдах. По всім показникам там буде незабаром місце лапіна і гуся. Ну а олігархи Волинського розливу свої гроші "відіб"ють". Без патріотизму. Просто бізнес....
месник до анонімус Показати IP 25 Грудня 2014 18:34
Нэ, вже нема!!! його Вітів на зуби Порошенку виміняв)))
}{e}{ Показати IP 25 Грудня 2014 18:09
коментар було видалено
Лаврентій (Любомль) Показати IP 25 Грудня 2014 18:16
Якщо Гузя оцінювати лише за тими критеріями, якими керувались експерти, то дійсно слід визнати, що в цьому плані він переплюнув усіх. Але, щоб під час оцінювання експерти врахували і спосіб в який він ішов до своєї цілі - пальму першості, звичайно, йому нізащо вони не віддали б. Мова йде про залучення Гузем значного фінансового ресурсу для підкупу людей, використання адмінресурсу по тих районах де при владі знаходились його друзі однопартійці, про вирішення, дійсно, деяких конкретних справ від свого імені, але, обовязково, за рахунок коштів місцевих бюджетів, за сприяння тих же "керовніков", про нездійсненні передвиборчі обіцянки, про використання (часто навіть надмірне) ЗМІ, як це було, наприклад, в Любомльському районі. В бандерштад (чи як його там?) Ігорьок уже награвся! Будемо вірити в конкретну допомогу від новоспеченого, нами ж, нардепа для Волині, а особливо для його рідного 19 округу.
Темрява та безвихідь Показати IP 25 Грудня 2014 18:18
Одна справа керувати Волинню з ціною на газ 50-100 дол.за тис.куб,порівняно невисокими зовнішніми боргами,добосусідськими стосунками із Євросоюзом та Росією,що ми спостерігали за часів Кучми,і зовсім інша справа- буде тепер .Налаштовуйтесь на життя з дорогим російським газом та дорогим донецьким вугіллям із т.з.=дотаційного= Донбасу,який до того ж контролюють сепаратисти , диктатом МВФ ,відміною соціальних пільг,великим безробіттям ,дорогою медициною та ЖКХ.Подивимось, що доброго для Волині зможуть зробити в цій складній ситуації гунчики,лапіни,гузі ,єремєєви та івахіви.Думаю ,прості волиняни ще будуть згадувати про часи правління Клімчука, як =золоті = часи для Волині.Не виключаю ,що вони від безвиході будуть намагатись засунути до мусорного баку тепер вже =революціонера=Гузя чи =фронтовика =Лапіна,якщо останнім не вдасться виправити ситуацію на краще..
Олесь до Темрява та безвихідь Показати IP 25 Грудня 2014 19:07
100%/ (а по при явну відсутність у згаданих осіб управлінських талантв 300! )
Вікторія Показати IP 25 Грудня 2014 19:33
Гузь - вискочка року. Клімчук - втрата року. Пустовіт - фанера над Парижем. Лапін - майбутнє розчарування року 2015. Гунчик - червоний директор року. Експерти що там зібралися - телепні року.
Олесь до Вікторія Показати IP 25 Грудня 2014 20:00
"телепні року" Гарно!.
Володимир до Вікторія Показати IP 25 Грудня 2014 20:12
БРАВО . 100% ОЦІНЮВАННЯ .
К.П.П. до Вікторія Показати IP 26 Грудня 2014 22:21
коментар було видалено
Дарина Показати IP 25 Грудня 2014 19:36
Скажу чесно, що такого бездарного голови ОДА ще Волинь не бачила. Я працюю в адмістрації вже довго і такого чуда не бачила як Гунчик. Більшість адміністрації вже давно чекає коли його Президент звільнить з роботи. У мене тільки одне питання - як працівники заводу з ним працювали і його терпіли??????? У нього "самолюбування" зашкалює.
Анонім до Дарина Показати IP 25 Грудня 2014 21:55
Заступники працювали а він гасав до Київа тричі на тиждень...
До Вікторія Показати IP 25 Грудня 2014 21:14
Клас!
ПЕЧЕНЮК МИКОЛА ГО ВГ Показати IP 25 Грудня 2014 23:59
НЕМАЄ ГОЛІВ АДМІНІСТРАЦІЙ, ТО ЩЕ ЗВІЛЬНИТИ ПАНА ГУНЧИКА І ЗАБУТИ СЛОВО АДМІНІСТРАЦІЯ ,НА МІСЦЯХ ВИБРАТИ АВТОРИТЕТНИХ ЛЮДЕЙ ,ЯКІ ПОЧНУТЬ ПРАЦЮВАТИ ПО ЄВРОПЄЙСЬКІ,ПРЕЗИДЕНТ ЧИ СЛІПИЙ ЧИ ГЛУХИЙ,ЧИ НЕЧУВ ЩО ХОТІВ НАРОД НА МАЙДАНІ.НЕ ПРИЗНАЧАТИ А ВИБИРАТИ.
сашко Показати IP 26 Грудня 2014 00:28
Знову цей підгузник....
Про гузятину Показати IP 26 Грудня 2014 01:43
Гузі і їм подібні приведуть нас у прірву але вибираємо іх ми то щоб наступного разу не помилитись обирайте не за слова а за діла якщо хочете миру не обирайте людину яка трощить державні установи і їй за це нічого не роблять гузі це шарікови подумайте добре люди
К.П.П. до Про гузятину Показати IP 26 Грудня 2014 22:23
З часом будеш розчарований,все буде навпаки.
Лучанин Показати IP 26 Грудня 2014 08:57
А хто такий Малиновськеий?Це той що при всіх владах просидів і дає всім характеристики?Хто користується що написав цей доктор?Чого його не зачіпає люстрація?Просто ганьба.
спостережливий Показати IP 26 Грудня 2014 11:09
до-темряви та безвиході--дуже вірно -підтримую
Ірена Показати IP 27 Грудня 2014 18:48
А експерти хто? Їм хто заплатить - той і херой. Шелепи продажні вже забули як Башкаленко оприлюднив їх розписки про отримання грошей від Партії Регіонів!
Лучанин Показати IP 31 Грудня 2014 17:56
А хто такий Роман Романюк? Керівник обласного партійного осередку П. Порошенка? Що він зробив особисто для підняття рейтингу своєї партії (вибачте обмовився, не своєї, а просто партії, яка на нього понадіялася і заплатила за організацію виборчого процесу не малі кошти)?. Розказували нам працівники районних штабів про його "оперативне" прийняття рішень, про те як він прислухався до їх порад. Якщо цим хтось зацікавиться більш детально, будьте ласкаві, звертайтеся - розповімо. І не лише про це.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus