USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Як правильно поскаржитися на халатність надавача послуг. ПОРАДИ

22 Жовтня 2013 11:04
«Книга відгуків та пропозицій» - споживачі рідко про неї згадують, вважаючи неефективною у вирішенні реальних проблем. Пояснювати, навіщо вам вона знадобилася, ви не зобов'язані. Тим більше, не зобов'язані пред'являти свої документи, - розповідає начальник відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів виконавчого комітету Ковельської міськради Лілія Барна.
Книга відгуків та пропозицій є на будь-якому підприємстві сфери торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг. Перш ніж залишити у ній заяву, переконайтеся, що вона оформлена у відповідності до вимог законодавства України. В іншому випадку, у вас вже з'явиться аргумент для звернення в контролюючі органи.
Сторінки і записи у «Книзі відгуків та пропозицій» мають бути пронумеровані, сама книга - прошнурована і скріплена печаткою або підписом. Це робиться для того, щоб у недобросовісного продавця не було спокуси вирвати сторінку. На початку книги, на першій сторінці, розміщена інструкція, затверджена наказом № 349 від 24.06.96 Міністерства зовнішньоекономічних зв’язків і торгівлі України. Завдання цієї інструкції - допомогти людині, яка вирішила вперше скористатися книгою. У ній також повинні бути зазначені телефони контролюючих служб області та міста. Тобто саме тих органів, до яких на цей заклад можна поскаржитися.

У будь-якому підприємстві торгівлі, ресторанного господарства та надання послуг Книга відгуків та пропозицій має знаходитися у «Куточку споживача» і надати її повинні на першу вимогу.

У Книзі відгуків та пропозицій споживачу необхідно детально описати всі обставини свого конфлікту із продавцем (підприємцем, керівником закладу, тощо), а також ви можете писати не тільки скарги, але й пропозиції. Наприклад щодо поліпшення якості обслуговування. Керівник підприємства або його заступник зобов’язаний у тижневий термін розглянути запис і розібратися по суті питання, вжити необхідних заходів щодо усунення недоліків і порушень в роботі підприємства або до реалізації висловлених пропозицій.
Згідно з результатами розгляду заяви керівник має подати на зворотному боці заяви споживача інформацію про заходи, яких вжито, та у тижневий термін, в обов’язковому порядку, надіслати письмову відповідь заявнику за вказаною ним адресою.

Копії листів, якими надана відповідь споживачам, зберігаються у керівника підприємства або його заступника впродовж року. Якщо ви не хочете одержати письмову відповідь, то ви не зобов'язані писати свої персональні дані. Якщо споживачі будуть використовувати свої законні права, то й ситуація в торгівлі та обслуговуванні зміниться на краще.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP 22 Жовтня 2013 11:32
Якість контролюється покупцем, а не книжкою та чиновником. Якщо є клієнти,це означає,що підприємство працює добре.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus