USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як живеться волинським підприємцям? КОМЕНТАРІ. ФОТО

29 Серпня 2013 21:01
Волинь є досить привабливим регіоном для ведення бізнесу. Про це знають у всій Україні, тому і приїжджають до нас, щоб започаткувати власну справу навіть зі сходу. Про те, як це – вести бізнес у нас, розповіли керівники декількох підприємств області.

Для того щоб започаткувати власну справу Сергій Кіпаренко, співвласник ТОВ «Хайберрі», приїхав у волинський край аж з Кривого Рогу. «Хайберрі» успішно працює в селі Старий Чорторийськ Маневицього району вже більше двох років:
«На Волині ми - з березня 2011 року. На сьогоднішній день у підприємства в оренді близько 400 гектарів землі, де ростимо вишню, полуницю, малину та чорну смородину».

Чому саме цей регіон? Причин, як пояснює пан Сергій, є декілька. Наприклад, сприятливі умови для вирощування цих культур. Адже, саме тут вдалось підшукати підходящу земельну ділянку. Хороший ґрунт, та є можливості поливу з річки, яка протікає поруч.

Продукцію підприємство продає на теренах нашої держави. Майже весь урожай заморожується, і згодом реалізується. Адже майже все ягідна заморожена продукція приїжджає в Україну з Польщі, Китаю, Єгипту, Болгарії, тощо. В «Хайберрі», своєю чергою, вирішили вирощувати ці ягоди у нас, тут же і продавати – в Україні і для українців.

ЧИТАТИ ЩЕ: Кращі підприємці, малий та середній бізнес на Волині. ФОТО

Здебільшого, працівники підприємства – це мешканці навколишніх сіл. Щодня їх приводять та розвозять з роботи власним транспортом компанії. Цьогоріч тут працювало близько 500 людей. На наступний рік планують розширюватись – хочуть найняти півтори-дві тисячі працівників за збір урожаю.

«Працювати в регіоні комфортно, немає ніяких перешкод. Коли звертаємось за допомогою в обласну чи районну адміністрацію, то завжди нам допомагають», - розповідає Сергій Кіпаренко.



Задоволений станом справ і заступник генерального директора з виробництва ТЗоВ «Гербор-Холдинг» Гнатюк Володимир.
Як пояснив чоловік, підприємство за вісімнадцять років своєї діяльності збільшилось, змужніло. З’явились нові виробничі цехи, обладнання, та ринки збуту. Адже «Гербор-Холдинг» - серйозний експортер, який близько половини продукції продає у країни ближнього та дальнього зарубіжжя:
«Відчутна допомога - зі сторони керівництва. Звичайно, є проблеми. Наприклад, питання з експортом в Росію, але ми їх потихеньку налагоджуємо та вирішуємо. Головне, щоб було натхнення та бажання», - підсумував пан Гнатюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Іван Показати IP 29 Серпня 2013 23:47
Гидко дивитись як Клімчук до всіх обніматись лізе.
справедливий Показати IP 30 Серпня 2013 07:43
то не дивись а спрбуй зробити краще за бп а тому не плещи бидлячим язиком
лучани Показати IP 30 Серпня 2013 08:40
Це якраз Клімчук показуху влаштовує. Язиком плєще та натрвлює перевіряльників на неугодні підприємства. Клімчук - це маленький чинуша-бугалтер, призначений з Києва

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus