USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Якщо Веселусі потрібна земля, то я подарую, - Клімчук

12 Серпня 2011 14:11
Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук заявив, що готовий прийняти будь-яке законне судове рішення, якщо суд визнає неправомірність зміни цільового призначення земельної ділянки, яка йому належить.

Про це він розповів у коментарі «ВН» у п’ятницю, 12 серпня.

Нагадаємо, 11 серпня прес-служба прокуратури Волинської області повідомила, що у 2008 році Підгайцівська сільська рада незаконно змінила цільове призначення земельної ділянки у селі Струмівка, яка належить голові облдержадміністрації Борису Клімчуку, причому сільрада зробила це за ініціативою самого Клімчука.

Цього ж дня прокуратура пред’явила позов до Луцького міськрайонного суду про визнання незаконними та скасування рішень Підгайцівської сільської ради, а також про визнання недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку.

«Це ще коли я був послом у Литві. Десь років п’ять, шість чи сім тому. Я придбав два паї у двох жіночок. По-моєму, вони задоволені, тому що ціна була така, що сьогодні за цю землю і половини не виручиш. Це була невдала фінансова оборудка, з моєї точки зору. Ну, але що відбулось, те відбулось», – розповів голова ОДА.

«До речі, мені позичили грошей. В мене не було таких грошей тоді. І я до цього часу ще не розрахувався. Але вони терплять. І відсотки мені не крутять. Ну, це мої друзі, які мали ті гроші, і зараз мають більше, як я. Я їм вдячний. Не буду називати їхніх прізвищ», – сказав Клімчук.

Крім того, губернатор розповів, що не має наміру будь-що будувати на цій земельній ділянці.

«Я не планую нічого на тій землі будувати і взагалі не знаю, що з тією землею робити. Вона бур’янами заростає. Я боюсь, щоб мене не оштрафували за те, що вона наче під забудову, а будувать там ніхто не збирається. Була така думка тоді. І я приймав рішення, будучи послом. Не жалкую. Я прийняв законне рішення», – висловився високопосадовець.

Клімчук також розповів, що така інформація потрапила у пресу стараннями першого заступника прокурора Волині Володимира Веселухи.

«Це не прокуратура оприлюднила інформацію. Це перший заступник прокурора області пан Веселуха. Це він вчора пізно ввечері чомусь прийняв таке рішення. Геть поночі», – зазначив губернатор Волині.

Губернатор додав, що це питання не нове, й згадують про нього уже третій раз.

«Ну, то добре, коли прокурор пильнує за дотриманням законів. Але крапку поставить суд. Якщо прокуратура вважає, що зміна цільового призначення була незаконною і суд скаже, що це було незаконно, то я прийму рішення суду. Я прийму будь-яке законне рішення», – наголосив він.

Проте судові засідання у цій справі Клімчук відвідувати не збирається – покладається на юриста.

«Я пришлю юриста, я не буду ходити на судові засідання. Ну, для чого? Я не жадібна людина. Якщо пану Веселусі потрібна ця земля, бо я знаю, що він не завершив кілька проектів і, мабуть, вже їх не завершить, зокрема гольф-поле побудувати, гольф-клуб... Ну, в прокурора свої мрії і плани. В мене вони значно скромніші. Якщо потрібно пану Веселусі ця земля, я готовий 20 соток йому під будівництво індивідуальне подарувати», – висловився Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 49
Ysr Показати IP 12 Серпня 2011 14:22
цікава історія? Подивимось продовження. Що не поділили ці два високопосадовці?
так Показати IP 12 Серпня 2011 14:26
ви там усі одинакові - що прокурори, що судді, що климчуки - купив, здійснив, позичив, казочки для лохів розказують, зажралися. Люди вже давно не вірять цим розводам вищезгаданих осіб. Спасибо жителям Донбаса..
Logo Показати IP 12 Серпня 2011 14:28
У зама прокурора "свої" якісь "плани", якщо він це особисто повідомив, а ось те, що прокуратура давно не тим займається і не важливо Климчук, не Климчук ... Але у "шишок" прокурорських гаманці давно рвуться від грошей і їм все мало! :)
марко Показати IP 12 Серпня 2011 14:32
Волиняни, наш губернатор в боргах. Який сором для області. Скиньмося по 10 грн.
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2011 15:04
Так нехай губернатор розповість, нам лохам про всі свої невдалі фінансові оперерації,дуже хочеть знати!!!!А може і про вдалі скоро дізнаємось!!!А прокуратура робить свою справу - чи якщо це Клімчук, то треба мовчати! А губернатор хай брудом прокуратуру не обливає, не позориться,а про себе говорить!!!Ми знаємо яка у нас "чесна" прокуратура, суди і т.д.- Ваш Президент же призначив усіх( в тому числі і вас)
VSC Показати IP 12 Серпня 2011 15:04
Борис Петрович, мне нужна земля под застройку, подарите пожалуйста 10 соток. Правда я не прокурор, а скромный предприниматель.
Волиняка Показати IP 12 Серпня 2011 15:06
А ось цікаво, як голова ВОДА оцінює факт купівлі-продажу землі, коли ринку землі офіційно не існує. І чи при купівлі земельних ділянок було сплачено державі мито з огляду на вартість оборутки і головно у якому розмірі? Усе це фарисейство можновладців, бо їм порушувати закон як плюнути, а ви порушите - відповідатимете з усією строгістю закону.
оленя Показати IP 12 Серпня 2011 15:11
Боря покажи їм хто в Луцьку тато
Юрист Показати IP 12 Серпня 2011 15:16
Земля с/г призначення в Україні не продавалась та поки що не продається. Клімчук, відносно тебе Закони України не діють? Зависоко скачеш, низько приземлишся!
немаєте чого дарувати Веселусі, бо земля сільської ради Показати IP 12 Серпня 2011 15:25
У 2008р. Борис Клімчук став власником земельної ділянки площею 5,2351 га. Ця земля виділялась як земельна частка – пай. За своїм цільовим призначенням вона мала використовуватись для ведення особистого селянського господарства. Але 5 грудня 2007 Підгайцівська сільська рада дала Клімчуку дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення цієї земельної ділянки. Зміна цільового використання передбачала «будівництво та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд». Це було зроблено всупереч положень абзацу 2 п.15 розділу Х «Перехідні положення» Земельного кодексу України, - А вже рішенням від 2 квітня 2008 року Підгацівська сільрада затвердила виготовлений проект відведення і змінила цільове призначення земельної ділянки. Одне запитання: а чи не знав БП, що він порушує закон? І що це за президентський тон: "Якщо потрібно пану Веселусі ця земля, я готовий 20 соток йому під будівництво індивідуальне подарувати». Відповідно до правил забудови якщо Клімчук не розпочав будівництво за 3 роки цю землю в нього треба забрати назад до земель запасу Підгаєцької сільради. Так що немаєте чого дарувати Веселусі, бо земля сільської ради а не ваша п.Клімчук.
віктор Показати IP 12 Серпня 2011 15:37
Кримінал стопроцентний. Продаж паїв в Україні заборонено. Та й сума замовчується не даремно. І цікаво, а чи є ці гектари в декларації Клімчука. Якщо прокуратура доведе цю справу до кінця,то Клімчуку не позаздриш.І
Роман Показати IP 12 Серпня 2011 15:47
Мені цікаво як пан Клімчук купив паї. Хай схему розкаже, якщо ЗАКОНОМ це заборонено.
О Показати IP 12 Серпня 2011 16:06
Черговий раз переконююсь - до чого ж заздрісний у нас народ! Тільки почують, що сусід купив щеня - і нумо шукати собі ротвейлера. Та нехай мають собі люди! Не заздріть, краще бажайте ліпшого для себе.
Che Показати IP 12 Серпня 2011 16:14
Цікаво, а де ж собака зарита. Можливо, Бориса Петровича хтось хоче посунути і питання з землею тільки інструмент. Загадка: "Хто?"
працівник ОДА Показати IP 12 Серпня 2011 16:25
Хай Карпюк посадить на цій ділянці цукровий буряк, і бурянами заростати не буде.Це буде зразкове поле для голів районих адміністрацій, як треба "працювати"!!!!!
Перехожий до працівник ОДА Показати IP 12 Серпня 2011 20:22
Вірно! РАБСЬКА ПРАЦЯ БЕЗОПЛАТНА..............
Дід Панас Показати IP 12 Серпня 2011 16:36
Як завши, замнуть цю справу. Але невже новий губернатор хоче з'явитися? Чи мо волинського Микиту, який столичний вовк застерігає, мовляв, не єрипенься а то усунемо...
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2011 16:45
Півтора роки, на всіх каналах, сайтах, у пресі ми всі тільки і чули від губернатора, то той замішаний у "ОБОРУТКАХ", то інший. Нікому не дам красти,грізно махав пальчиком з екранів телевізорів, а тут - "НЕВДАЛА ФІНАНСОВА ОБОРУТКА" у виконанні Бориса Петровича, якби Сам, так і людей з селищної ради підставив. Прокурор правий 100%, за що йому честь і хвала. Залишається дочекатися рішення суду.
Спостерігач земельного бардака. Показати IP 12 Серпня 2011 16:51
В цій операції є безліч порушень. Земля не продається, зміна призначення і ще багато заперечень і колізій. Та й шановний Борис Петрович пояснюють усе це так просто, ніби першак. Не треба все так спрощувати. Для голови ОДА все просто, як два пальці запісяти, а простому підприємцю десь вибити шматок землі під будівництво собачої буди, то треба 2 роки в чиновників пороги оббивати. Тому й то ми бідні від цієї "простоти".
До Che Показати IP 12 Серпня 2011 16:54
Башкаленко! Ось хто!
5555 Показати IP 12 Серпня 2011 16:56
ГАНЬБА
Сашко Показати IP 12 Серпня 2011 17:33
От мені цікаво, а пан Веселуха законно має скромний будиночок на скромних 5-ти гектарах біля Луцька, за Усичами?
nik Показати IP 12 Серпня 2011 17:41
Нещодавно у своїй декларації БП вказав, що має на рахунку майже мільйон гривень, а виявляється, що досі не розрахувався за позичені гроші, Ну це ж треба!!!
Лучанин Показати IP 12 Серпня 2011 17:41
"До речі, мені позичили грошей. В мене не було таких грошей тоді. І я до цього часу ще не розрахувався. Але вони терплять. І відсотки мені не крутять" - Нужда приперла бідолаху. Щоб борги вернути прийдеться або БМВ останньої моделі продати, або у фонду імені Клімчука "Рідна Волинь" допомоги просити. А може волинянам скинутись по пару копійок?! Все ж таки не останній чоловік в області.
Оксана Показати IP 12 Серпня 2011 17:42
Не можу читати оцю дурню! Не сперечайтеся, а просто проаналізуйте, мабуть було би смішно,якби голова ОДА не мав ні земельної ділянки, ні хати, ні машини - це був би нонсенс. І скільки Клімчуку років? Якби нічого не нажив от тоді і виникло б питання! Не рахуйте чужого, будь-ласка...
працівник РДА Показати IP 12 Серпня 2011 17:58
готові їхати, дивитись і вчитись.
ЗМІ Показати IP 12 Серпня 2011 18:18
Як завжди, вільність Клімчука в висловлюваннях і цитатах, розкованість і легкість в характеристиках працівників прокуратури, ніби він говорить не з захисниками державних інтересів і державних звинувачувачів, а з тіткою Клавою, яка вяже шкарпетки з конопляної паклі.
Володя Показати IP 12 Серпня 2011 18:46
А чому пан Веселуха не піднімав дане питання в попередні роки? Ой відчуває моє серце , будуть зміни в прокуратурі на Волині. Barba crescit caput nescit- борода виросла, а розум відсутній.
Марин до Володя Показати IP 16 Серпня 2011 09:18
На рахунок змін - то правда.Клімчук пробиває доріжку для свого зятя - Троца, може хто не бачив його в кабінеті?, а от з Карамельки він точно не вилазить, можете заради інтересу полюбуватись ще й в яких компаніях. А на рахунок землі, то зазвичай такого роду земельні питання саме він, тобто Троц піднімає, а тут вибачте і самі на тіж граблі..., як то кажуть не рий комусь яму... До речі Троц, як кажуть уродженець м.Єнакієво, якщо це комусь про щось говорить, такшо вєздє свої. Ой чювсвую будуть доїти наших бізнесменів. І ще мені здається чи може ні, що Клімчук при владі Ющенка був такій собі дипломатично-толерантниа, а зараз так якось по-блатному чи що? Приспособленец - на рос. мові
безземельник Показати IP 12 Серпня 2011 19:25
Декларації з даною оборудкою в пресу на розгляд громади.Судити треба всіх хто знехтував законом(гасла бувшого посла). Волинь не поставили на коліна ні поляки, ні німаки, ані комуняки. А цей заробітчанин???
Ірина Показати IP 12 Серпня 2011 19:32
Не придерайтеся! Хотіли, щоб губернатор не мав, а самі, мабуть, маєте по три
Сторонній Показати IP 12 Серпня 2011 21:16
Як тільки прокурор області Андрій Гіль у відпустці, так його "права рука" вилазить з "Охотинського замку" й починає боротьбу за торжество земельного законодавства...
освітянин Показати IP 12 Серпня 2011 21:50
Сказано - питання не нове,ніхто і уваги не зверне, через тиждень забудуть... Хто знає веселуху і що путнього він втяв, а клімчука всі знають і його роботу видно. Коли було на Волині таке що школи за рік будувались, чи довгобуди здавались
Читач Показати IP 12 Серпня 2011 21:56
"До речі, мені позичили грошей. В мене не було таких грошей тоді. І я до цього часу ще не розрахувався. Але вони терплять. І відсотки мені не крутять." Бідолаха. Мабуть треба продати БМВ останньої моделі, або звернутись до фонду свого імені, щоб віддати борги. А може Волиняни скинуться по пару копійок, все таки не останній чоловік в області.
простолюдин Показати IP 12 Серпня 2011 23:08
Царь-батюшка, а подаріть і мені холопу (освітянину-безхатченку з вченим ступенем)10 соток земельки української!!! А на цю прокурорську шоблу не розбазарюйте добро нажите непосильною працею!
1 Показати IP 12 Серпня 2011 23:20
Климчук людина Литвина,Ялинкович зачищає конкурентів.Культурно , па данєцкі.
Олег Євгенович Показати IP 12 Серпня 2011 23:43
А Веселуха під ким лежить????? Чи жаба гризе,що "кровно" зароблені гроші пропали в Західінкомбанку з допомогою гаврилишина? Так тепер треба "відшкодувати" втрачене? Так на те є кум Ткачук в Кредитпромбанку.Так вперед,відшкодовуй!!!
Стохід Показати IP 13 Серпня 2011 01:34
Гідна тема розмови!!!? Від межуючого з Луцьком до найвіддаленішого села багато сімей мають стільки, а то й більше землі. Комусь це цікаво? Так, тут сам Клімчук, та й говорить про "оборутку". Звісно, схеми відчуження землі існують. Не всі, а ті що знають і "можуть" скористались ними, багато хто робитиме так і далі - доки земельна реформа не врегулює ці питання. Там де тонко - там і рветься. Людське бажання власності є природнім і бере верх. Не думаю, що люди робили так звані "оборутки" не бувши впевненими у шляхах їх законного врегулювання. Сам би маючи можливість зробив так. Звичайно, цікаво знати у кого з ниших владників більше чогось від "пересічних громадян". Але не впевнений, що саме це, а тим більше "законність" усім відомих оборуток, стали предметом зацікавленості посадовця прокуратури. Зважаючи на відкриті для новин коментарі Клімчука очевидними видаються полічні "замовні" мотиви, або захист у відповідь на "безвихідь" Веселухи передуючи відомим йому й Б.П. очікуваним кадровим змінам в силовому відомстві. Ніколи відкриті суперечки, а тим більше на особистому рівні, не минають безслідно. Конфлікт очевидний. Однак, краще б від проходив у професійній площині.
Robocop Показати IP 13 Серпня 2011 07:30
Таке бурхливе обговорення! :) Он у Луцьку подача гарячої води під питанням, а тут обговорюють тему суть якої багатьом і не відома. А Веселуха, передбачаючи своє звільнення найближчим часом - вирішив дверима грюкнути! Ось і все питання!
веселуха Показати IP 13 Серпня 2011 13:20
майже три місяці,з останніх семи,Веселуха перебував у відпустках,відвідував не дешеві закордонні курорти у зв"язку із чим по його душу приїздила перевірка із Генпрокуратури,крім того він та його родичі володіють багатьма гектарами волинської землі,законність отримання якої викликає сумнів,кришує бізнесові структури,як своєї родини так і багатьох інших.
Кум Показати IP 13 Серпня 2011 15:55
Веселуха відомий хабарник та багатодитний батько, не потрибні Клімчуковськи землі він має таки маетки та чудовий будинок в Луцьку і давно стоїть за декілька миілліонів долларів
банк Показати IP 13 Серпня 2011 16:15
Струмівка 5га=500 000 у.е.скромно но со вкусом
Стир Показати IP 13 Серпня 2011 16:48
Стохід розповів нічого, або старої кобили сон. Чого вилазити зі своєю "аналітикою"? Це те ж, що в воду пукнути.
чиновниця з ОДА Показати IP 13 Серпня 2011 17:20
Послухавши Бориса на оперативних нарадах або на інших заходах, перше, що кидається в очі, гнітюче діє на слух і залишає таке враження, ніби проковтнув лома - це цинізм, грубість, хамство і самовихваляння. Влітку, коли в Луцьк не приїхав на семінар Анатолій Кінах, Клімчук назвав себе перед представниками з усієї України "золотим фондом української еліти". Люди в залі жахались. Заскрипіли крісла, хтось розслабився від сміху і навіть пукнув. А поруч зі мною сидів рівненчанин і сказав: "Жертва аборту волинської псевдоеліти". Після таких зустрічей виходиш з приміщення і забуваєш, куди йти і що робити. Рідкісний екземпляр. Педагогічний дар: вчителі звикають до повчань, як наркозалежний до наркоти. Це входить в кров і плоть і вони забувають, що перед ними сидять не діти з підросткової групи дитсадка, а люди, далеко не дурніші за голову ОДА. Прикро. Швидше б він пішов. Назовсім. Люди з полегшенням зітхнуть. І чиновники теж. Я представила думку 90% людей, які мають справу з цим, так званим губернатором.
Юрій Показати IP 13 Серпня 2011 17:56
Краще, пане Клімчук, мені подаруйте ці 20 соток. Я буду вдячний.
суддя Дред Показати IP 14 Серпня 2011 14:44
видно губернатор прищемив я.ца Веселусі за його багаторічну наполегливу прокурорську діяльність аж ніяк не на благо людей і держави,а в користь себе коханого,тому Веселуха відчуваючи,що поженуть копняками в сраку з прокуратури,б'ється в конвульсіях так хоче насолити Клімчуку
Лучанин Показати IP 15 Серпня 2011 10:38
Пане Климчук тобі Бог подарує два на два - це точно смерті ти не уникнеш.Правдоборець,Боже,накажи їх злодюг за нас.Бідненький,як Бога не боятися таке говорити я не кажи,що вже робити.Пенсію тобі 800 грн може тоді будеш мати, а ми маємо і живемо за копійки.Не можна цього вже слухати і читати.Страшно жити .Дуру даєшся за що так народ зневажають, а це тому,що ми дурні,їх купка, а нас мільйони ,вони живуть, а ми існуємо і не можемо їх знищити. Вот вам вся сталінщина.Жах
Вадим Показати IP 15 Серпня 2011 14:21
І відсотки мені не крутять. Ну, це мої друзі, які мали ті гроші, і зараз мають більше, як я. Я їм вдячний. Не буду називати їхніх прізвищ», – сказав Клімчук. Журналісти Волині, використовуйте Закон України "Про доступ до публічної інформації" - вимагайте у БП прізвищ тих, хто позичив йому кошти на "невдалу фінансову оборудку". Голова ОДА публічна фігура і всі мають право знати про його "пільгові" позички, витрати по оплаті за землю "двом жіночкам" і т. д. Журналісти, агов! Ви є! Тепер податкова служба ще повинна вирішити питання оподаткування губернаторських доходів цих двох жіночок ))).
м, Показати IP 28 Серпня 2011 18:35
ще одна невдала оборудка була з держрезервом хліба на Волині?. Чи не тоді друзі Б.П. стали багатими та заможними. Дійсно жертва невдалого аборту еліт-мами насміхається над нами, лучанами, волинянами. Сьогоднішня еліта - сміття, бруд, піна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus