USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Японці зацікавилися сільським господарством Волині

24 Лютого 2009 13:00
Японці хочуть бачити українську харчову продукцію на своїх ринках. Таке побажання під час переговорів волинської влади із японськими інвесторами висловив представник  «Tokyo Maintenance Tokyo office» Шімая Дайсуке, – повідомляє 24 лютого репортер «Волинських Новин».
 
За словами голови Волинської облдержадміністрації Миколи Романюка, за величиною зовнішньоторговельного обігу в 2008 році Японія посіла дванадцяте місце серед ділових партнерів області. Її частка в міжнародних економічних зв’язках Волині становила 2,6 %.
 
Гості, яких сьогодні приймала облдержадміністрація, зацікавлені у вкладені інвестицій у сільське господарство. «З точки зору сільського господарства Україна дуже багата на ресурси», – висловив свою думку Шімая Дайсуке. «І тому ми б хотіли представляти українські харчові продукти на ринках Японії», – додав він.
 
За словами заступника губернатора Василя Байцима, іноземні інвестори в рамках програми ознайомлення із волинськими пропозиціями відвідають найкращі підприємства області фермерської та лісової галузі. «Перебуваючи на Волині, ви матимете змогу поспілкуватись із потрібними людьми та дізнатись більше інформації», – зауважив Микола Романюк.
 
Довідково:
 
Волинська область в основному експортує до Японії молочну продукцію (95,7%), текстиль та вироби з нього (4,3%). Разом із тим перелік імпортованих товарів включає в себе транспорті засоби (61,2%), механічне та електричне обладнання (36,4%). Двосторонній товарообіг регіону із Японією у 2008 році становив 46 мільйонів доларів США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus