USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Яценюк ініціює проведення референдуму

9 Червня 2009 15:37
Сьогодні, 9 червня, лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк під час прес-конференції у ВР оголосив про ініціювання всеукраїнського референдуму про право громадян формувати владу і захисту від зловживань з боку політиків. Волинська обласна організація «Фронту змін» підтримує ініціативу лідера, – розповів під час прес-конференції координатор регіонального осередку Олександр Пиза. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
За повідомленням прес-служби ВОО «Фронт змін», Арсеній Яценюк переконаний, що зміни до Конституції можна приймати винятково за згодою народу країни. Разом із тим, рішення всеукраїнських референдумів мають стати законом, який ніхто не має права порушити. Слід передбачити жорстку відповідальність органів влади та посадовців за їхнє невиконання. У разі, якщо втілення в життя рішень всеукраїнського референдуму саботує ВР, вона повинна бути розпущена.
 
Окрім того, пан Яценюк наголосив на існуванні нагальної потреби заборонити скасування чергових виборів до представницьких органів влади та відмовитися від практики продовження терміну повноважень будь-яких посадових осіб.
 
На думку Арсенія Яценюка, «саме мільйони українців, а не два-три політики, повинні визначати долю нашої держави». Для реалізації конституційно визначеного права народу України на участь в управлінні державою лідер «Фронту змін» запропонував винести на всеукраїнський референдум найголовніші для подальшого розвитку держави питання.
 
Координатор регіонального осередку Олександр Пиза розповів: «Фронт змін» розпочинає громадське та експертне обговорення питань, які будуть винесені на всеукраїнський референдум. Після завершення обговорення розпочнеться збір підписів громадян України за проведення референдуму».
 
За словами пана Пизи, референдум може відбутися наприкінці вересня-на початку жовтня, але до початку виборчої президентської кампанії. Власне, підписи збиратимуть волонтери в усіх містах та районах області. Олександр Пиза переконаний, що потрібну кількість підписів для скликання референдуму буде зібрано.
 
«Ніхто не певен, що Партія регіонів і БЮТ не повернуться до цих торгів у серпні», – додав регіональний координатор «Фронту змін» на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 10 Червня 2009 09:36
А що-небудь цікавіше придумати не змогли? Тема референдума вже так засмальцьована. Скільки вже ініціювали тих референдумів, провели лише одни і без жодних наслідків. І цього не буде - читайте законодавство.
Анонім Показати IP 16 Червня 2009 20:12
всім ПОРА ОБИРАТИ ЖИДА Яйцинюка!!!! Ми ж українці тому за жида!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus