USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ідеальної перемоги не буде, але наша перемога глобальна, – Зеленський

27 Березня 2022 21:23
Президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю представникам російських ЗМІ з YouTube-каналу «Зыгарь», телеканалу «Дождь», порталу «Медуза» та видань «Коммерсантъ» і «Новая Газета».

Зеленський заявив, що Україна – самостійна держава, а не така, якою її бачить Росія, пише ТСН.

Він також зазначив, що хаос в економіці країни та політична нестабільність в Україні все одно привели б до ескалації з боку Російської Федерації і до правління сьогоднішнього президента РФ.

"Просто вони могли б тоді нашу країну окупувати набагато швидше. Це точно входило до планів. Ми маємо справу навіть не з даними розвідок інших країн, а насамперед нашої розвідки. Насамперед, нашого розуміння — як взагалі до політики України [в Кремлі] ставляться", — зазначив Президент.

Зеленський акцентував, що, на жаль, росіяни не вбачають самостійності України.

"Я не знаю, чи можна говорити з вами. Напевно, з вами, так, бо два товариства є. І насамперед це народи, а потім уже правителі. Сталася ця трагедія – несприйнятливість нас як самостійної держави. Сприйняття нас не як самостійної держави, як якогось продукту, як частини якогось великого організму, на чолі якого бачить себе чинний президент Росії", — додав він.

Зеленський також зазначив, що українці вважають свою державу самостійною — з великою, глибокою історією та з моральністю.

"Про мораль та об'єднання і говорити нічого… Я думаю, що ми показуємо сьогодні [під час війни], як це насправді", — сказав Зеленський.

Як стало відомо, "Роскомнагляд" заборонив російським ЗМІ публікувати це інтерв'ю. Це перше інтерв'ю голови держави від початку війни, яке він дав росЗМІ. Щодо засобів масової інформації, які взяли інтерв'ю, розпочато перевірку для визначення "ступеня відповідальності та вживання заходів реагування".
А от в останньому спілкуванні із представниками українських медіа Володимир Зеленський заявив, що в нинішній ситуації перемога України не може бути ідеальною.

«Чого я хочу? Щоб все те, що робимо ми, все, що робите ви, наші військові і що роблять люди, щоб це було недаремно. Всі жертви щоб були не просто так. Те, що воно повинно призвести до припинення війни, те, що воно повинно призвести до перемоги в нашому розумінні. Я розумію, що в цей момент ідеальної перемоги не буде, але вона потрібна нам як країні, яка на це заслуговує, і я точно знаю, що глобальна перемога в цілому», – заявив Зеленський.

Він зазначив, що Україна дорогою ціною вже отримала визнання в світі, стала лідером і перестала для багатьох у світі бути частиною Росії.

«І точно розумію, що в цій перемозі, ви абсолютно праві, що людям потрібно почути, яка Україна буде завтра. Але я точно бачу, що Україна завтра вже наступила. Питання просто в тому, що зараз ми займаємось війною. Але що зараз країна таких об’єднаних людей – це вже вийшло. Ми вже в цьому перемогли. А далі, щоб ми не робили, щоб ми не будували – все буде саме так, на високому рівні. Може, ціна дорога, яка нам ще точно невідома, але ми точно стали у світі лідерами, суб’єктами, і не за лаштунками перебуваємо. Мені, здається, це важливо. Важливо, що Україна для всього світу перестала бути частиною Російської Федерації, мені здається, що це найважливіше, що з нами відбулось», – заявив Президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus