USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Єпископ Кіровоградський і Голованівський запросив вихованців Волинської духовної семінарії служити у його єпархії

11 Березня 2009 12:51
У вихідні дні на запрошення архієпископа Луцького і Волинського Михаїла у Волинській єпархії УПЦ (КП) перебував єпископ Кіровоградський і Голованівський Марк (Левків). Про це 11 березня інформують «Волинські Новини».
Обидва владики, за повідомленням офіційного сайту єпархії, відслужили кілька відправ у кафедральному соборі Святої Трійці. На Літургії в Неділю торжества Православ’я єпископ Марк подякував волинянам за духовну атмосферу, в якій він зростав як монах і священник (адже на Волині, преосвященний здобув богословську освіту, був намісником Миколаївського монастиря у Жидичині), попросивши молитися за нього та ввірену йому кіровоградську православну спільноту, щоб Господь благословив духовне зростання мешканцям Придніпров’я.
Оскільки на Кіровоградщині Київський Патріархат має дещо слабші позиції, ніж на Волині, архієрей побував у Волинській духовній семінарії та запросив її вихованців після здобуття освіти їхати служити у його єпархію.
Також владика Марк відвідав жидичинську обитель, поспілкувався з ченцями та місцевими вірянами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus