USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ігор Палиця: держава не зробила нічого для лібералізації податкового законодавства

1 Червня 2018 22:22
Чому на Волині немає перевиконання бюджету, що впливає на інвестиційний клімат в регіоні розповів під час спілкування із журналістами провідних обласних видань в прямому ефірі ТРК «Аверс» голова Волинської обласної ради Ігор Палиця.

Про це інформує прес-служба волинського УКРОПу.

Очільник депутатського корпусу констатує: на Волині вперше немає перевиконання бюджету, тому на сесії обласної ради 31 травня питання про розподіл вільних залишків для об’єктів медичної, соціальної, освітньої сфер, ремонту доріг навіть не виносилося.

Ігор Палиця переконаний, що питання не в тому, що хтось неякісно збирає чи несправно платить податки, а проблема у загальній негативній, навіть небезпечній, економічній ситуації в державі.

«Економічна ситуація в державі не дозволяє підприємцям, керівникам підприємств комунальної, державної, приватної власності платити більші заробітні плати, тож люди їдуть на заробітки за кордон. Впродовж чотирьох останніх років в умовах нестабільної ситуації держава не зробила ні одного кроку в напрямку лібералізації податкового законодавства, щоб сприяти створенню підприємств, щоб зростав інвестиційний клімат, щоб подолати корупцію, щоб інвестори приходили до нас і вкладали гроші. Хтось каже, що погано податкова працює? Ні. Хтось каже, що погано працює обласна державна адміністрація? Теж, ні. Погано працює свідомість тих, від кого залежить шлях для того, аби бізнес заробляв, а держава розвивалася. І чим далі, то буде гірше. І це тільки початки того, що ми отримаємо в кінці літа», - переконаний Ігор Палиця.

Очільник обласної ради переконаний: жодні програми міжнародного транскордонного співробітництва чи реклама не залучить зовнішніх інвесторів в Україну, поки в державі не будуть встановлені прозорі та чіткі правила гри.

«Інвестори бояться не Волині, вони бояться України. Бояться того, що в нас відбувається, що завтра до них прийде поліція, служба безпеки, прокуратура, фіскальна служба чи ще хтось і перепише їхнє майно на Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), а те, в свою чергу, реалізує майно через рішення суду, - стверджує голова обласної ради. - Це відповідно до нового податкового законодавства, що приймалося проти Курченка, Азарова і тому подібних. Але в них ще нічого не забрали, а от українці уже стикаються з тим, що за тисячу-дві гривень недоплачених у бюджет відповідно до рішення суду накладається арешт на майно, яке передається на зберігання в АРМА, а АРМА реалізовує його на якісь свої структури. Таке сьогодні робиться з квартирами простих людей. Такий сьогодні інвестиційний клімат».

Ігор Палиця наголошує: щоб мати вплив на ситуацію, варто думати перед тим, як заходити в кабінку для голосування, причому думати не сьогоднішньою кишенею, а завтрашнім днем. Лише тоді, за переконанням голови обласної ради, можна обрати у владні і законодавчі структури людей, які направду зможуть змінити інвестиційний клімат в Україні та приведуть її до розвитку.

«А зараз потрібно писати, вимагати, боротися, як того ми можемо, але виключно у рамках законодавства», - рекомендував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 1 Червня 2018 23:28
ракова пухлина, яка була спровокована вкрай непрофесійними діями урядів 90-х років дає свої плоди. для того, щоб повернутись хоча б до стану речей 90-го року потрібно щонайменше 10 років копіткої праці. але теперішня влада знову ж таки не робить радикальних кроків для руху у потрібному напрямку, натомість обмежується імітацією реформ та відвертим передвиборчим популізмом, що з часом скоріш за все призведе до катастрофічних наслідків
Я Показати IP 2 Червня 2018 08:46
Голосуй - не голосуй - все рівно получиш ..й. Не для того розвалювали Союз і 20 років грабили те що було в УРСР щоб українцям добре жилось.Сценарій пишуть не в Києві чи Москві..і навіть не в Брюсселі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus