USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

40 мільйонів на добудову: сучасному перинатальному центру у Луцьку – бути

21 Березня 2017 14:33
40 мільйонів гривень на добудову сучасного акушерсько-гінекологічного корпусу в Луцьку виділили з обласного бюджету під час позачергової сесії 21 березня; ще 10 мільйонів - в лютому 2017 року. Відповідно до попередніх планів, відкрити його планують вже цього року.

Про це йшлося під час позачергової дванадцятої сесії Волинської облради.

Серед перспектив фінансування був і державний бюджет, проте позицію всіх нардепів Верховної Ради від Волині проігнорували - згідно з рішенням Кабінету міністрів, з державного бюджету на добудову перинатального центру у Луцьку в 2017 році виділяти кошти не будуть.

Проте, голова облради Ігор Палиця ще в лютому запевнив волинян - перинатальний центр у Луцьку таки добудують.

«Перинатальний центр у Луцьку буде найсучаснішим в Україні, з відповідним обладнанням та умовами», - пообіцяв волинянам Ігор Палиця у лютому 2017 року. До слова, завершити всі роботи забудовник ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» обіцяє до 1 вересня 2017 року.

Зокрема, для того, аби добудувати центр, необхідно 84 мільйони гривень. 10 мільйонів на перший квартал вже заклали в бюджеті ще в лютому. Ще 40 Ігор Петрович обіцяв виділити під час розподілу залишків. І ось, під час позачергової сесії 21 березня дану суму виділили з коштів вільних залишків бюджету (хоча Волинська облдержадміністрація пропонувала на завершення будівництва перинатального центру виділити лише 17 мільйонів).

Близько 60 мільйонів гривень витратять на сучасне обладнання. В центрі передбачено 102 окремі палати, з санвузлами та душовими кабінами.

«Це буде космічний перинатальний центр, яких ще немає в Україні. 1 вересня ми з вами будемо перерізати стрічку», - запевняє Ігор Палиця.

Нагадаємо, раніше йшлося про те, що будівництво Волинського обласного перинатального центру розпочали ще у 2001 році. 2012 року роботи відновили, але у 2014 процес тимчасово зупинився. У грудні 2015 року ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» виграв тендер на будівництво перинатального центру в Луцьку. Першочергова вартість робіт склала 56 мільйонів гривень. Також повідомлялося, що є майже все необхідне обладнання для центру. Частину його вже використовують в нинішньому неонатальному центрі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна довіра Показати IP 21 Березня 2017 15:53
Молодці !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus